Doe mee aan de Skate4Daagse.
Doe mee aan de Skate4Daagse. (Foto: KNSB)

HSC de Draai en skeelervereniging Koggenwaard organiseren Skate4Daagse

Sport

HEERHUGOWAARD/ HENSBROEK - In samenwerking met skeelervereniging Koggenwaard organiseert HSC de Draai in de week van maandag 13 tot en met zaterdag 18 juni de Skate4Daagse op de skeelerbaan in Hensbroek. Deelnemers kunnen deze week 25, 50, 75 of 100 rondjes skaten of skeeleren op de 200-meterbaan. De baan is maandag tot en met vrijdag open van 18.00 tot 20.00 uur, woensdagmiddag van 14.30 tot 16.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 12.00 uur.

De bedoeling is dat deelnemers binnen zes dagen vier keer de door hen gekozen afstand aflegt. “Bij inschrijving krijgt iedereen een formulier waarop de ronden eenvoudig kunnen worden bijgehouden”, vertelt Mart Kuiper namens HSC de Draai. Inschrijven kan op de skeelerbaan, via de sites van de een van beide verenigingen of per mail: recreatiefschaatsen@hscdedraai.nl. Mart: “Omdat er - uit veiligheidsoverwegingen - op een 200-meterbaan gereden wordt en niet op de openbare weg, is inschrijven via de app van de KNSB helaas niet mogelijk. Via de website van de KNSB aanmelden kan overigens wel.”

Koek en zopie

Voor de gelegenheid wordt de skeelerbaan aan de Burgemeester Kooimanweg in Hensbroek gezellig aangekleed. De route wordt uitgezet met pylonen, er is koek en zopie, muziek en een heuse stempelpost voor het bijhouden van het aantal verreden ronden. De kosten voor deelname aan de skate4daagse zijn € 5,-. Wie slaagt in zijn missie ontvangt een medaille ter herinnering. Mart: “Iedereen kan meedoen; gezinnen, kinderen, ouders, recreatie- en wedstrijdrijders. Bij het skaten en skeeleren zijn de weersomstandigheden van invloed, waardoor mogelijk niet alle dagen gereden kan worden. Vanwege de veiligheid wordt iedereen verzocht een helm, ellenboog- hand- en knie-bescherming te dragen.”


Bescherming is heel belangrijk. - (Foto: KNSB)

Training

Iedere zaterdagochtend kunnen jongens en meisjes van zes tot twaalf jaar deelnemen aan het jeugdskeeleren. Gelijktijdig wordt voor de ouders een bootcamp gegeven. Zaterdag 11 juni staat een wedstrijd skeeleren/skaten voor de jeugd op de agenda. Iedere maandag- en donderavond organiseert HSC de Draai voor de jeugd- en volwassen wedstrijders skeelertraining; woensdagavond is de droogtraining. Bij al deze trainingen kunnen recreanten zich aansluiten.

Meer weten? Kijk op www.hscdedraai.nl en www.koggenwaard.nl. Meer over de Skate4Daagse in het algemeen vind je op knsb.nl/skate4daagse. 

Afbeelding
Lisa leest voor Vrijwilligerspunt Partnerbijdrage 4 aug, 08:30
Afbeelding
Actrice en singer-songwriter Noa Zwan uit Medemblik is bezig bijtje Algemeen 4 aug, 08:00
Afbeelding
Gemeente Koggenland onderzoekt dienstverlening Algemeen 2 aug, 15:29
Afbeelding
Snel een boodschap doen? Laat je huisdier nooit achter in de auto! Algemeen 2 aug, 11:00
Afbeelding
Zonnebloemmiddag bij Ada en Piet Bakker in Avenhorn Algemeen 1 aug, 10:07
Afbeelding
Dierenarts waarschuwt voor grasaren: ‘Kans op blijvend letsel bij honden’ Algemeen 28 jul, 16:24
Afbeelding
Foto-expositie met gouden randje voor Theo Fokkema Algemeen 25 jul, 12:10
Afbeelding
Taalhuis heeft al 300 mensen geholpen Partnerbijdrage 21 jul, 08:00
Afbeelding
Warm weer zorgt voor wespenplagen in Westfriesland Algemeen 20 jul, 14:30
Afbeelding
Boerenverstand Partnerbijdrage 20 jul, 11:44
Afbeelding
LTO op bezoek in gemeenten Koggenland en Opmeer Algemeen 19 jul, 12:02
Afbeelding
Doe mee aan fotowedstrijd ‘Water. Geniet ervan!’ Algemeen 19 jul, 10:35
Afbeelding
Noord-Hollanders: deze zomer iets vaker een belletje of appje naar ouders of grootouders maakt verschil Oproep 18 jul, 17:41
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Koggenland

Op Rodi Koggenland volg je het laatste nieuws uit Koggenland. Rodi Koggenland informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Koggenland

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Koggenland in je mailbox.