HSC De Draai en skeelervereniging Koggenwaard organiseren KNSB Skate4daagse

Sport
Jong en oud kan zich uitleven op de skeelerbaan tijdens de Skate4Daagse!
Jong en oud kan zich uitleven op de skeelerbaan tijdens de Skate4Daagse! (Foto: Aangeleverd)

HEERHUGOWAARD/ HENSBROEK - Skeelervereniging Koggenwaard in Hensbroek organiseert samen met de Heerhugowaardse ijsclub HSC de Draai regelmatig skeeleractiviteiten. Zo organiseren ze in de week van 12 tot en met 17 juni de KNSB Skate4Daagse op de skeelerbaan in Hensbroek. De opzet van dit landelijke evenement wordt aangepast voor uitvoering op een 200 meter-baan en inschrijving loopt niet via de app van de KNSB, maar kan ter plaatse op de skeelerbaan of via recreatiefschaatsen@hscdedraai.nl.

Deelnemers kunnen zelf kiezen welke afstand ze willen afleggen: 25 ronden (5 kilometer), 50 ronden (10 kilometer), 75 ronden (15 kilometer) of 100 ronden (20 kilometer) per dag. De skeelerbaan is maandag 12 tot en met zaterdag 17 juni geopend van 18.00 tot 20.00 uur. Zaterdag wordt er van 09.00 tot 11.00 uur een bijzondere afsluitceremonie gehouden. Deelnemers krijgen zes dagen de gelegenheid om viermaal hun gekozen afstand af te leggen op skates of skeelers. Bij inschrijving krijgen ze een formulier, waarop eenvoudig het aantal afgelegde ronden kan worden bijgehouden. De skeelerbaan is gezellig aangekleed, de baan is gemarkeerd met pylonen, er is koek en zopie, muziek en een heuse stempelpost voor het bijhouden van het aantal ronden. Kosten voor deelname aan de Skate4Daagse bedragen 5 euro. Bij het volbrengen krijgen de deelnemers een KNSB-keycord met een medaille.Iedereen kan meedoen; gezinnen, kinderen, ouders, recreatie- en wedstrijdrijders. Let op: bij skaten en skeeleren zijn weersomstandigheden van invloed, waardoor er mogelijk niet op alle dagen gereden kan worden. Uit veiligheidsoverweging draagt iedere deelnemer een helm en ellenboog-, hand- en kniebescherming. De skeelerbaan in Hensbroek is gevestigd aan de Burgemeester Kooimanweg.

Meer informatie over de landelijke skate4daagse van de KNSB vind je op knsb.nl/skate4daagse. Om de gratis GoSkate-app te downloaden ga je naar go-skate.nl

Skeelerclinics

Tijdens de Skate4Daagse worden er op twee avonden (dinsdag 13 en vrijdag 16 juni) clinics georganiseerd voor iedereen van 12 jaar en ouder. Deze zijn van 20.00 tot 20.45 uur. Deelname is gratis. Neem je skeelers of skates mee, want op de skeelerbaan is slechts een beperkt aantal paar beschikbaar. De clinics zijn prima te combineren met deelname aan de Skate4Daagse en handig om meer technische vaardigheden op te doen. De trainers delen waardevolle tips. Uit veiligheidsoverweging draagt iedere deelnemer een helm en ellenboog-, hand- en kniebescherming. Aanmelden voor de clinic kan ter plaatse of via recreatiefschaatsen@hscdedraai.nl

Jeugdskeeleren, bootcamp en trainingen

Iedere zaterdagochtend kunnen jongens en meisjes van 6 tot 12 jaar deelnemen aan het jeugdskeeleren. Gelijktijdig wordt voor de ouders een bootcamp georganiseerd. Iedere maandag- en donderavond organiseert HSC de Draai voor jeugd- en volwassen wedstrijdrijders skeelertraining. Woensdagavond is de droogtraining. Bij al deze trainingen kunnen recreanten zich aansluiten.

Lees meer op www.hscdedraai.nl en www.koggenwaard.nl