Wandelclub in Avenhorn gestart. Sluit je aan!

Sport
Samen aan de wandel.
Samen aan de wandel. (Foto: Esdege-Reigersdaal)

Een keer in de maand wandelt een opvallende groep door Avenhorn en de Goorn. De groep valt op door de reflecterende hesjes, maar ook door de rolstoelen met verlichting. De wandelclub is gestart op verzoek van de begeleiding van De Kolblei in Avenhorn, een woonlocatie voor mensen met een beperking van Esdégé-Reigersdaal. Maar ook anderen kunnen zich aansluiten.

De deelnemers starten bij de Kolblei en lopen of rijden zo’n vier kilometer. Ze trainen voor de Wandelvierdaagse in mei/juni. Een paar wandelaars liepen afgelopen zomer mee en dat smaakte naar meer. Er wordt het gehele jaar gewandeld, dus ook in de wintermaanden, vandaar die reflecterende hesjes.

Samen wandelen kan verschillende doelen hebben, zoals ontmoeting, ontspanning of beweging. Dit geldt ook voor mensen met een verstandelijke beperking of niet aangeboren hersenletsel, en voor mensen die om een andere reden niet zelfstandig kunnen of willen wandelen. Zij kunnen zich nu aansluiten bij Wandelclub Avenhorn. 

Meer informatie is te vinden op Vrijetijdsbesteding - Algemeen (st-er.nl)  of neem contact op met de afdeling Vrijetijdsbesteding van Esdégé-Reigersdaal op tel. 0226-332416 of vrijeijdsbesteding@esdege-reigersdaal.nl.