Wie is de rapste Koggenlander?

Sport
Hardloopschoenen aan en gaan!
Hardloopschoenen aan en gaan! (Foto: Pexels)

De tweede zondag in december nadert met rasse schreden en dat betekent natuurlijk ook dat de St George Cross in Spierdijk aanstaande is. Op 10 december is het zover en dan wagen een paar honderd atleten en atletes een poging om het drassige gras van de Wogmeer zo snel mogelijk te doorploegen. 

Zoals gebruikelijk is het ook de slotloop van de regionale crosscompetitie en dus dienen de kanshebbers voor een titel in Spierdijk hun beste beentje voor te zetten. Maar er zijn natuurlijk ook dagprijzen te verdienen in de verschillende categorieën op de drie afstanden. De jongste jeugd steekt elkaar de loef af op de 1,5 km en de jongeren tussen 12 en 18 jaar krijgen een ronde van 4,2 km voor de kiezen. Ook de recreanten mogen trouwens meestrijden op deze 4,2 km, maar voor het ‘grote geld’ moeten ze de strijd aangaan op de 8,2 km.

Nieuw klassement

Maar er is dit jaar nog een geheel nieuw klassement: die van de ‘Rapste Koggenlander’. In samenwerking met de gemeentelijke Sportraad Koggenland is besloten om de St. George Cross extra onder de aandacht te brengen, want sporten is gezond en sporten in de buitenlucht binnen onze mooie gemeente is nog beter. Voor elk van de drie afstanden zal er een prijs voor de snelste deelnemer en snelste deelneemster zijn. Er zijn dus vier hoofdprijzen te verdelen onder onze jonge crossers. Dit moet toch een uitdaging zijn voor de Koggenlandse jeugd om de strijd met de hardlopers uit de andere Koggenlandse dorpen aan te gaan. Maar ook op de koninginnenafstand van de 8,2km kan er door de senioren en veteranen natuurlijk een fantastische prestatie worden geleverd. En mocht het niet lukken om in de prijzen te lopen, dan is het trotseren van de loop in Spierdijk nog altijd iets om met trots op terug te kunnen kijken.

Inschrijftafels

Dus op de tweede zondag van december in de ochtend naar de inschrijftafels in de kantine van de Spierdijker sportvereniging St George voor de 1,5km (starttijd: 11.00 uur), de 4,2 km (11.20 uur) of de 8,2 km (11.30 uur). Kom wel op tijd, want het kan wel eens druk worden. 

Voor verdere informatie: www.spierdijkatletiek.nl 

Gelukkig is er nog even de tijd om te trainen voor de St George Cross op zondag 10 december!

Lees nu de laatste editie van de digitale krant

Agenda