De bal is rond van toneelvereniging Rein Genoegen in Obdam

Uit
De bal is rond gaat over voetbal, voetbalvrouwen, geld, kunst, cultuur, sex en wetenschap.
De bal is rond gaat over voetbal, voetbalvrouwen, geld, kunst, cultuur, sex en wetenschap. (Foto: aangeleverd)

Toneelvereniging Rein Genoegen speelt vrijdag 21 en zaterdag 22 april om 20.15 uur het blijspel De bal is rond, van Antoon Hol, in dorpshuis De Brink, aan de Dorpsstraat in Obdam.

De meiden van het enige damesvoetbalteam dat het dorp telt zit in de problemen. In de belangrijkste wedstrijd van het jaar komen ze speelsters tekort. Clubvoorzitter Truus heeft andere zorgen. Een flinke som zwart geld is gestolen en de dief moet uit de club komen. Voor barman Arie, die nog ’t meest doet denken aan Martien Meiland, is het extra zuur, want het geld was mede bestemd voor de feestavond waar hij zijn jubileum zou vieren. Dus gaat coach Geert op zoek naar manieren om aan geld te komen. Wellicht kan die compromitterende foto van het dameselftal helpen? Of kan slome Joost van dienst zijn? De ene verwikkeling volgt de andere op. Linda, de lompe keepster, vindt het allemaal maar een baggerzooi. Kunst, cultuur, sex en wetenschap; in de zoektocht naar een oplossing komt het allemaal voorbij. En net als iedereen denkt dat alles mis gaat, blijkt de bal toch weer rond te zijn.

De voorstelling belooft voor bezoekers een avondje ouderwets lachen.

Een kaart kost 10 euro. Reserveren kan via reserveren@reingenoegen.nl  Geef in de mail hoeveel kaarten en voor welke avond. De kaarten liggen dan klaar bij de kassa aan de entree van de zaal. Reserveren kan ook bij George Dekker, tel. 0226-452000.