Marlous Nieuwveen.
Marlous Nieuwveen. (Foto: aangeleverd)

Marlous Nieuwveen nieuwe hoofdcoach LOON LIONS

Algemeen

LANDSMEER - LOON LIONS is verheugd te kunnen melden dat Marlous Nieuwveen voor de komende twee seizoenen is aangesteld als head-coach van het Landsmeerse Dames-Eredivisie Team.

Met het vertrek van Thijs Volmer stond zij bovenaan de lijst, en het is fijn dat er na een aantal gesprekken over de visie en de invulling daarvan geconcludeerd kan worden dat de aanstelling van Marlous nu een feit is geworden.

Voorbereidingen in volle gang

Het abrupt beëindigde seizoen heeft tot gevolg dat het nog even zal gaan duren voordat er daadwerkelijk weer gebasketbald gaat worden. Alle voorbereidingen en alle afspraken met speelsters en sponsors zijn in volle gang. Daarmee is er tijd voor Marlous om gedegen te kijken naar de selectie, met de blik op twee jaar. Het vertrek en het noodgedwongen stoppen van een aantal sterkhouders maakt dat er gezocht moet worden naar een nieuwe en betere balans in het team.

Voormalig international

Marlous zelf is geen onbekende van LOON LIONS. Afgelopen jaar heeft zij geacteerd als assistent coach, en de voormalig international was al eerder assistent coach bij LOON LIONS (2016-2017). Daarnaast heeft zij als speelster een LIONS-verleden, met een tweetal kampioenschappen op zak.

Schat aan ervaring

Marlous neemt een schat aan basketbal-ervaring mee, en heeft een langdurige professionele basketbalcarrière achter de rug, spelend in Amerika, Spanje, Italië, Frankrijk en Nederland. Haar ervaring en kennis, maar ook haar persoonlijkheid zal bij gaan dragen om de ervaren speelsters te motiveren, en de jongere, veelal zelf opgeleide speelsters, beter te maken en klaar te stomen voor vooral het seizoen 2021/2022, waar zij het stokje meer en meer moeten gaan overnemen. Dit zorgt voor een betere continuïteit en doorstroom van jeugd naar de toekomst toe. Juist die generatie moet er staan, en het is aan Marlous om dit te laten gebeuren.

Belangrijke stap

Er is een belangrijke stap gezet met het behoud van Marlous. Het is nu aan haar en alle belanghebbenden om de tweejarige visie te laten slagen, en daarmee het Landsmeerse Damesbasketbal op Eredivisieniveau veilig te stellen naar de toekomst toe.

Net als veel verenigingen en stichtingen is LOON LIONS ook op zoek naar nieuwe sponsors. Meer weten? Neem dan contact op via bbbestuurlandsmeer@gmail.com.

Afbeelding
Landsmeerse wethouder Erik Heinrich houdt vast aan stringent financieel beleid Algemeen 2 aug, 08:48
Afbeelding
Nieuwe Ronde van Oostzaan Algemeen 1 aug, 13:20
Afbeelding
Column Marcel van Stigt: De kunst van het voordringen Algemeen 1 aug, 12:08
Afbeelding
Met Pauwke de Pauw op boerensafari Algemeen 1 aug, 10:33
Afbeelding
Leesclub Literatuur zoekt nieuwe leden Algemeen 1 aug, 10:21
Afbeelding
Dierenarts waarschuwt voor grasaren: ‘Kans op blijvend letsel bij honden’ Algemeen 28 jul, 16:24
Afbeelding
Nieuwe wethouder Jacobien van Boeijen: ‘Stappen zetten, dat is mijn drive’ Algemeen 25 jul, 13:27
Afbeelding
Slotakkoord Welcome to the Future Algemeen 25 jul, 08:56
Afbeelding
Wereldtitel voor De Eendracht Den Ilp Algemeen 25 jul, 08:51
Afbeelding
Column Marcel van Stigt: Beet! Algemeen 23 jul, 17:03
Afbeelding
Boerenverstand Partnerbijdrage 20 jul, 11:44
Afbeelding
Groot pleinfeest op OBS De Fuik Algemeen 19 jul, 13:27
Afbeelding
Nieuwe folderlijn gidst en verleidt bezoeker door Laag Holland Algemeen 19 jul, 12:27
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Landsmeer

Op Rodi Landsmeer volg je het laatste nieuws uit Landsmeer. Rodi Landsmeer informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Landsmeer

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Landsmeer in je mailbox.