Opruimwandeling door Landsmeer

Algemeen
Jong en oud kunnen aan de actie deelnemen.
Jong en oud kunnen aan de actie deelnemen. (Foto: Aangeleverd)

LANDSMEER - Landsmeer Schoon organiseert in samenwerking met Jumbo en IVN Twiske een (leerzame) opruimwandeling tijdens de World Cleanup Day: zaterdag 19 september van 9.45 tot 11.30 uur. Start om 9.45 uur met, naar alle waarschijnlijkheid, koffie/thee of iets fris, op het marktplein.

Er wordt gewandeld in kleine groepen en iedere wandeling heeft een ander startpunt. De keuze bestaat uit de volgende wandelingen:

Hoek marktplein ingang bij huisartspraktijk Neijens/fysiopraktijk. Deze wandeling, onder leiding van IVN-ers Lidy en Marloes, gaat richting Sportpark. Daar zal het afval uit de sloten gevist worden en bekeken.

Hoek bij TOV/makelaar, een groep die richting Dorpshuis/gemeentehuis en de wijk daar omheen wandelt.

Hoek bij ingang ICL, een groep die naar het talud tegenover de BP gaat. Hiervoor is het handig om met de fiets te komen. Ook daar gaan de deelnemers de sloot langs het talud bekijken.

Hoek bij HEMA/Van Dijk, een groep die richting winkelcentrum en de wijk Havezathe wandelt.

In verband met corona vooraf opgeven bij Gerdien van den Broek: broekemaus@gmail.com. Na aanmelden ontvangen de deelnemers via e- mail de coronaregels. Op de ochtend zelf opgeven is ook mogelijk.

Niet in een (kleine) groep wandelen, maar wel meedoen? Maak dan een rondje in je eigen straat of buurt. En als je aan een sloot woont, vis daar dan het afval uit. Verenigingen en scholen zijn eveneens welkom om mee te doen, Stuur een foto van wat je vindt naar broekemaus@gmail.com.

Neem zoveel mogelijk eigen materiaal (grijper en handschoenen) mee. De gemeente en Jumbo zorgen ook voor een grijpertje, handschoenen en vuilniszakken. Het materiaal is verdeeld over de verschillende startpunten. Meewandelen is op eigen risico en de coronaregels zijn van toepassing.

,