Joke is blij met de fietscheck van René van The Cool Biking Company, ze kan weer veilig doortrappen!
Joke is blij met de fietscheck van René van The Cool Biking Company, ze kan weer veilig doortrappen! (Foto: Ria de Boer)

Doortrappers niet bang voor winterse temperaturen

Algemeen

LANDSMEER - Eindelijk kon de fietstocht van het project Doortrappen doorgaan. De tocht stond al eerder gepland, maar kon toen door de verwachte windstoten en regen niet doorgaan. Gelukkig heeft Landsmeer echte Doortrappers, die zich niet door de winterse temperaturen uit het veld laten slaan, zo blijkt. Woensdagmiddag 2 december trapten acht mensen mee door ’t Twiske met de historische fietstocht. Doortrappen organiseerde de fietstocht in samenwerking met de gemeente Landsmeer, SamenMeer, fysiotherapie InBalans en The Cool Biking Company.

Het was een koude dag met grijze luchten, maar gelukkig wel droog. Alle deelnemende Doortrappers waren er met sjaals en handschoenen op gekleed en de stemming zat er goed in. In groepjes van maximaal drie mensen was het mogelijk om op gepaste afstand de historische route te beleven. Vooraf gaf fysiotherapie InBalans een aantal handige FietsFit-oefeningen die de deelnemers na konden doen. Alles voor een soepele start.

René van Dongen van The Cool Biking Company was ook van de partij. Hij checkte alle fietsen onder andere op bandenspanning, hoogte van het zadel en verlichting. Zo kon iedereen veilig en zeker op de fiets stappen. Tips die hij niet direct kon uitvoeren schreef hij op een kaartje zodat deelnemers dat op een later moment nog kunnen doen.

Halverwege de route genoot iedereen tijdens een welverdiende pauze van een warme drank en een gezonde snack. De Oudheidkundige Vereniging was aanwezig om achtergrondinformatie te geven over het gebied waar de Doortrappers net doorheen waren gekomen. Zij hadden oude foto’s bij zich. Onderweg was er voldoende tijd voor Kim Kreeft, de lokale Doortrappencoördinator in de Vervoerregio Amsterdam, om persoonlijk haar kennis en informatie te delen over fietsveiligheid inclusief handige tips en verhalen om het fietsen gemakkelijker - en dus leuker - te maken. “Een zeer geslaagde dag”, aldus de deelnemers.

Hier blijft het niet bij. Ook in 2021 gaan de partners in gemeente Landsmeer door met het organiseren van fietsactiviteiten voor ouderen. Houd deze Doortrappenpagina daarvoor in de gaten: www.doortrappen.nl/landsmeer. Hier vind je ook handige FietsFit -oefeningen en praktische tips die helpen bij het veilig en met plezier blijven fietsen tot je honderdste.

Afbeelding
Jonkies Lions zorgen voor overwinning op Harlemlakers Sport 30 jan, 13:13
Afbeelding
Column Marcel van Stigt: Dode dieren komen hier niet binnen Column 30 jan, 12:52
Afbeelding
D66 Landsmeer gaat voor stabiel en betrouwbaar bestuur Nieuws 30 jan, 11:40
Afbeelding
Gevarieerd zondagmiddagconcert Uitgaan 30 jan, 10:34
Afbeelding
Burgemeester Léon de Lange: 'Mét elkaar praten, in plaats van óver elkaar' Nieuws 27 jan, 09:10
Afbeelding
Asteroïde scheert langs aarde Algemeen 26 jan, 12:28
Afbeelding
Werken in thuiszorg: 'Ik begeleid mensen naar een mooi einde' Zorg 26 jan, 11:07
Afbeelding
Grote vraag naar verkeersmaatje duidt op veel onveilige verkeerssituaties in Noord-Holland Algemeen 26 jan, 10:06
Afbeelding
Provinciale Statenverkiezingen: wat zijn het en waarom stemmen op 15 maart 2023? Politiek 24 jan, 11:32
Afbeelding
Provinciale Statenverkiezingen: de meestgestelde vragen (en antwoorden) Politiek 24 jan, 11:30
Afbeelding
Lokaal Landsmeer en Positief Landsmeer willen door met coalitie Nieuws 24 jan, 10:30
Afbeelding
Stemwijzers Provinciale Statenverkiezingen 2023: hier vind je ze Politiek 24 jan, 08:48
Afbeelding
Landslake Lions wint nipt van BC Apollo Sport 23 jan, 15:44
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Landsmeer

Op Rodi Landsmeer volg je het laatste nieuws uit Landsmeer. Rodi Landsmeer informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Landsmeer

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Landsmeer in je mailbox.