Lions-dames op karakter naar winst

Aan strijdlust ontbrak het niet.
Aan strijdlust ontbrak het niet. (Foto: Jasmijn de Wit)

UTRECHT/LANDSMEER - Zonder sterkhouders Kim Hartman en Nadine Boesaart maar met de juiste instelling heeft Landslake Lions de competitie herstart met een 60-69 winst op BC Utrecht Cangeroes.

Utrecht, zaterdagavond 10.30 uur. De start voor de Lions in het nieuwe jaar. Het was al weer even geleden, de laatste wedstrijd. De Landsmeerse formatie trad aan zonder sterkhouders Kim Hartman en Nadine Boesaart. Een wedstrijd die begon met een basis plaats voor de jeugdige Denise Bloemkolk en de terugkeer van Benthe Versteeg, Emma de Wit en Jose Verhulsdonk na afwezigheid door blessureleed.

Op voorhand waren er veel verwachtingen. Utrecht is ook een team in opbouw, maar Landsmeer had vooraf de beste papieren. Landsmeer startte fel. Denise opende de score. Doorpakken en de Lions waren acht punten los met een stand van 2-10. Mooi verdeeld en verschillende speelsters met een score. De eindstand in het eerste kwart was 11-20.

Het tweede kwart kenmerkte zich door het inzetten van de jeugdige talenten in de selectie van Lions. Denise, Julia, Lotte, Geena, Emma maakten allemaal wat minuten. De altijd trefzekere Charlotte, maar ook Myrthe lukte het maar niet om lekker op schot te komen. Ook Tanya was niet gelukkig met de pogingen. Dit maakte dat Utrecht steeds dichterbij kon komen. Rust: 22-28.

Het derde kwart haakte Utrecht steeds weer aan en met 35-35 werd het gelijk. Vanaf dat moment hadden de Lions-dames het pittig met de afwerking. Het team bleef bij, maar Utrecht kwam weer langszij met 43-42.

Het bleef een nek-aan-nekrace. Julia Bakker scoorde met bonus, waardoor Lions op 45-49 kwam. Dat was de eindstand van het derde kwart. Er resteerden tien minuten om uit te maken wie er met de punten achter zou blijven. Utrecht startte wat sterker, kwam al snel op 49-49 en trok door naar 58-54.

De Landsmeerse ploeg werd wakker en herpakte zich. Myrthe scoorde haar vertrouwde driepunters. Tanya volgde. En zo werd het gat van vijf punten geslagen naar 58-63. Dat werd professioneel uitgespeeld. Utrecht kwam niet meer tot scoren, de Lions maakte zelf nog punten vanaf de strafworplijn, en won de wedstrijd met 60-69.

Het wedstrijdritme ontbrak, maar aan de inzet en de wil om te winnen ontbrak het zeker niet. Attractief om te bekijken daardoor. En wat een teamspirit.