Vervoer naar vaccinatielocatie

Algemeen
Afbeelding
((Foto: Aangeleverd))

LANDSMEER - Binnenkort gaan de coronavaccinaties in deze regio van start. Voor een deel van de ouderen en kwetsbare inwoners is het misschien niet mogelijk om zelf naar de huisartsenpraktijk of vaccinatielocatie te gaan of om dit vervoer te organiseren. WelzijnWonenPlus wil hier een bijdrage aan leveren.

WelzijnWonenPlus Landsmeer biedt onder andere ondersteuning bij vervoer. Vrijwilligers die in het bezit zijn van een auto staan klaar om ouderen en kwetsbare inwoners die nog zelfstandig (met hulpmiddel) kunnen lopen naar de vaccinatielocatie te brengen.

De vrijwilligers werken volgens een protocol dat voldoet aan de RIVM-maatregelen voor veilig vervoer. Dit wordt ook vooraf besproken. Zo is bijvoorbeeld het dragen van een mondkapje verplicht.

Voor dit vervoer wordt een bijdrage gevraagd van € 0,30 per gereden kilometer. Dit wordt contant met de vrijwilliger afgerekend na afloop van de uitgevoerde rit.

Andere dienstverlening van WelzijnWonenPlus zijn kleine klussen in en om huis, maatjesproject, vriendschappelijk huisbezoek, telefooncirkel en nog meer.

Vragen? Aanmelden? Neem dan contact op met het servicepunt van WelzijnWonenPlus via 020-4822605 (geopend maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag 9.30-12.30 uur) of via landsmeer@welzijnwonenplus.nl of kijk op de website www.welzijnwonenplus.nl