Wie is de beste Doortrapper van Landsmeer?

Algemeen
René van Dongen, eigenaar The Cool Biking Company en Rachel Plaggenburg, Buurtsportcoach Team Sportservice Zaanstreek-Waterland.
René van Dongen, eigenaar The Cool Biking Company en Rachel Plaggenburg, Buurtsportcoach Team Sportservice Zaanstreek-Waterland. (Foto: Ria de Boer )

LANDSMEER - De gemeente Landsmeer gaat dit voorjaar op zoek naar de beste Doortrapper: een inwoner van de gemeente Landsmeer die ondanks zijn of haar leeftijd (65+) nog steeds vitaal is en regelmatig op de fiets stapt. Tijdens de lentefietstocht op vrijdag 7 mei wil de gemeente deze Doortrapper in het zonnetje zetten. De verkiezing en de lentefietstocht zijn onderdeel van het programma Doortrappen.

(Mede) door te fietsen blijven ouderen langer gezond, sociaal en zelfredzaam. Ze fietsen dan ook graag - en willen dit het liefst blijven doen - maar zijn tegelijkertijd ook kwetsbaar in het verkeer. Gelukkig kan iemand, met wat simpele maatregelen en oplossingen, vaak nog jarenlang veilig én met plezier doortrappen. Het programma Doortrappen helpt hierbij en heeft de ambitie om ouderen zo lang mogelijk veilig te laten fietsen.

Ook in Landsmeer ziet de gemeente dat veel ouderen de fiets pakken en deelt ze de ambitie om ouderen zo lang mogelijk vitaal te houden. Wethouder Sociaal Domein, Mandy Elfferich: “Landsmeer ligt in een prachtige fietsomgeving. Veel ouderen pakken dan ook regelmatig de fiets om lekker een rondje door bijvoorbeeld het landschap of Het Twiske te fietsen, maar ook om gewoon de dagelijkse boodschappen te doen. Daarmee blijven ouderen letterlijk en figuurlijk mobiel. Dit project sluit daar mooi bij aan.”

Veel ouderen in Landsmeer fietsen nog en blijven daardoor langer vitaal. Dat is bijzonder mooi en daar mag best wel eens aandacht aan geschonken worden. Gemeente Landsmeer is daarom op zoek naar de ‘beste Doortrapper’ om hem of haar in het zonnetje te zetten. Op vrijdag 7 mei zal de wethouder de ‘beste Doortrapper’ van Landsmeer huldigen. De huldiging vindt plaats voorafgaand aan de lentefietstocht, die georganiseerd wordt met lokale partners The Cool Biking Company, SamenMeer en Team Sportservice.

De tocht van 15 of 25 kilometer start vanaf het Wapen van Landsmeer en brengt je vervolgens door de natuurrijke omgeving van Landsmeer. Deelnemers starten in kleine groepjes, op gepaste afstand. Plezier en gezelligheid staat voorop tijdens deze dag, maar er is ook aandacht voor fietsveiligheid. Zo krijgen deelnemers een gratis fietscheck, tips én handige oefeningen voor een soepele en veilige fietstocht. Onderweg is er een activiteit en wordt gezorgd voor wat lekkers en een verrassing.

De fietstocht is op vrijdag 7 mei en duurt van circa 10:00 tot 13:00. Meld jezelf voor 30 april aan via samenmeerlandsmeer@kpnmail.nl of via 020 482 4190. Er geldt een eigen bijdrage van € 2,-.
Ken of ben jij een vitale fietser (65+) die nog regelmatig op de fiets stapt? Nomineer deze persoon dan via samenlandsmeer@kpnmail.nl.

Het programma Doortrappen is een landelijk initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en heeft de ambitie dat ouderen zo lang mogelijk veilig en met plezier blijven fietsen. Doortrappen wordt in opdracht van de Vervoerregio Amsterdam regionaal uitgevoerd met medewerking van lokale partners.