Twiskemolen treedt toe tot Geheim Genootschap van Fluisterende Molens

Algemeen

LANDSMEER - Woensdag 19 mei is de Twiskemolen in Landsmeer toegetreden tot het Geheim Genootschap van Fluisterende Molens. Wethouder Erik Heinrich van gemeente Landsmeer en bestuurslid Recreatieschap Twiske-Waterland heeft het certificaat tot toetreding tot het Geheim Genootschap van Fluisterende Molens overhandigd aan molenaar Marcel Koop.

Nog steeds staan er 160 historische molens in het Noord-Hollandse landschap. Honderd jaar geleden raakten ze, door de komst van stroom en stoom, in onbruik. Maar dezelfde molens kunnen ook een oplossing bieden voor de uitdagingen van de toekomst. Zij vertellen het verhaal van het omringende veranderende landschap in verleden, heden en toekomst.

Totaal zijn er zeven fietsroutes ontwikkeld langs de molens van het ‘geheim genootschap fluisterende molens’ met veel en leuke bezienswaardigheden onderweg. De Twiskemolen ligt langs de nieuwe fietsroute ‘Zaanstreek’ . Via een podcast ontdekt de recreant van alles over het Noord-Hollands landschap. Bij de 22-delige podcast (elke molen heeft een eigen podcast) is columnist, schrijver en journalist Roos Schlikker betrokken. Het verhaal van de molen, onderdeel van de podcast, wordt verteld door Huub van der Lubbe (van de Dijk).

Meer informatie over het project ‘geheim genootschap van fluisterende molens’ is te vinden op www.fluisterendemolens.nl. Ook de podcast van de Twiskemolen en de nieuwe fietsroute staan op deze site.