Heel Landsmeer raapt viespeuken

Algemeen
Afbeelding
Foto: Aangeleverd

LANDSMEER - Op zaterdag 10 juli vindt de landelijke actie tegen zwerfpeuken plaats, Plastic PeukMeuk 2021. Landsmeer doet mee en gaat peuken rapen, tellen en tentoonstellen.

De start vindt plaats om 10.00 uur bij het gemeentehuis. De deelnemers rapen al wandelend zoveel mogelijk peuken. Dat duurt tot 11.30 uur op het eindpunt bij het winkelcentrum, het deel tussen de Kruidvat en de ijssalon. De peuken worden geteld en zullen naderhand ergens in Landsmeer worden tentoongesteld. Na afloop is er voor alle deelnemers een kleine, koele verrassing.

In de app Litterati is een uitdaging aangemaakt die loopt van 10 juni tot en met 10 juli. Ook de gegevens van Landsmeer zullen in deze app verwerkt worden.

Meedoen? Geef je dan op bij Gerdien van den Broek, broekemaus@gmail.com. Neem zelf materiaal mee; handschoenen, grijper of ander gereedschap waarmee je makkelijk peuken kunt rapen. Ter plaatse zijn er plastic handschoenen en grijpers te leen. Er staat ook lege gebruikte yoghurtbekers klaar om de peuken in te verzamelen.

Liggen er peuken in je eigen buurt? Lever ze dan die ochtend om 11.30 uur in bij het winkelcentrum of neem contact op met Gerdien van den Broek, broekemaus@gmail.co

Bedreven in stoepkrijten? Doe dan ook mee. Dan kunnen alle plaatsen waar peuken liggen worden omcirkeld.