Keerncup opnieuw voor mevrouw Sybrandi

Algemeen
Klaar voor de start. De wedstrijd kan beginnen.
Klaar voor de start. De wedstrijd kan beginnen. (Foto: Aangeleverd)

LANDSMEER - Voor de tweede keer heeft mevrouw Sybrandi de viswedstrijd om de Keerncup gewonnen. De jaarlijks terugkerende hengelwedstrijd voor de bewoners van het verzorgingshuis De Keern is vanochtend gehouden.

In totaal deden er acht bewoners mee, onder wie de 102-jarige mevrouw Wals. De vissers werden individueel begeleid door vrijwilligers van de organiserende hengelsportvereniging Landsmeer-Den Ilp.

In alle vroegte werd nog even gevoerd, in de hoop dat de vissen massaal de stekken zouden gaan bezoeken. Er werd 13 maal met succes een vis boven water gehaald. De uitslag is als volgt:

1e mevr. Sybrandi (7 vissen)

2e dhr. Briaire (3 vissen)

3e mevr. Wals (2 vissen)

4e dhr. J. v/d Berg en dhr. Boere (elk 1 vis).

De dames Hirschman, V/d Nijs en V/d Pijl hebben jammer genoeg niets kunnen vangen.

Mevr. Sybrandi, heeft de bokaal in de wacht gesleept. Dat was de tweede maal dat zij deze wedstrijd had gewonnen. Iedere deelnemer werd in het bezit gesteld van een bewijs van deelname.

De dames en heren gaven aan dat zij een heerlijke ochtend hebben gehad. Natuurlijk werkte het weer subliem mee. Een klein beetje wind en vooral de zon hebben hiertoe bijgedragen. Een 10-tal bewoners en natuurlijk de dienstdoende verzorging heeft de deelnemers aangemoedigd.

Bewoners en verzorging moedigden de deelnemers aan.