Drie generaties vrouwen.
Drie generaties vrouwen. (Foto: Anniek Molle)

Drie generaties vrouwen in kandidatenlijst GroenLinks

Algemeen

LANDSMEER - Op de Algemene Ledenvergadering van 16 november zijn de kandidatenlijst en het verkiezingsprogramma van GroenLinks Landsmeer vastgesteld. Op de eerste plaats staat net als vier jaar geleden Jacobien van Boeijen (59 jaar), gevolgd door nieuwkomer Maartje Greunsven (42) op twee en Ine van Brenk (69) op nummer drie. 

Maartje staat klaar om de raad in te gaan. Zij is in april jl. gevraagd mee te doen met GroenLinks. “De deur stond wagenwijd open, ik kon meteen meedoen met de fractie.” Lange tijd wilde ze een afdeling voor de Partij voor de Dieren opzetten in Landmeer. Nu is ze thuis bij GroenLinks. Het is haar ambitie om iets te betekenen in haar eigen omgeving. Als sociaal raadsvrouw in Amsterdam Noord gaf ze hulp aan slachtoffers van de toeslagenaffaire. In de fractie weet ze zich betrokken bij onderwerpen als zorg en welzijn (onder meer van vluchtelingen), maar ook verkeersveiligheid, autodelen, en verduurzaming. In het nieuwe verkiezingsprogramma heeft ze een aparte paragraaf over dierenwelzijn geschreven.

Jacobien heeft zichzelf in 2017 opgeworpen om samen met Mathijs van Beusekom GroenLinks Landsmeer weer nieuw leven in te blazen. Dit leidde bij de verkiezingen tot twee zetels. De afgelopen periode was ze fractievoorzitter en wil dit graag blijven.

“Ik ben enthousiast over de samenwerking in en buiten de fractie, we hebben veel activiteiten ondernomen waarmee GroenLinks duidelijk op de kaart is gezet. Denk aan de oprichting van Landsmeer Duurzaam, waar groene initiatieven worden bedacht. Maar GroenLinks is ook een actieve fractie in de Landsmeerse raad geworden.

Ine heeft een lange geschiedenis binnen de Landsmeerse politiek. Na een periode van afwezigheid van GroenLinks in de Landsmeerse politiek is ze een paar jaar geleden weer actief geworden. Ze heeft een schat aan maatschappelijke en politieke ervaring die ze wil en kan inbrengen in de fractie. Ze blijft gemotiveerd om naast alle andere activiteiten die ze onderneemt, zoals voor de Voedselbank en het inzamelen van tweedehands speelgoed, haar kennis en kunde in dienst van de GroenLinks fractie te stellen.

GroenLinks oprichter Mathijs van Beusekom is twee plaatsen opgeschoven, om meer tijd te kunnen besteden aan zijn gezin. GroenLinks is hem zeer erkentelijk voor zijn onvermoeibare inzet.

In de loop van december is het verkiezingsprogramma van GroenLinks Landsmeer te vinden op https://landsmeer.groenlinks.nl. Tot die tijd is informatie daarover op te vragen via jacobien.groenlinks@icloud.com

Afbeelding
Audities voor musical ‘t Retro Schaep met de 5 Pooten Algemeen 3 okt, 11:06
Afbeelding
Open Huis Amicitia op 8 oktober Algemeen 3 okt, 10:52
Afbeelding
Annexatie Algemeen 30 sep, 18:15
Afbeelding
Lancering special Rodi Wonen i.s.m. vt wonen&design beurs! Huis 30 sep, 10:05
Afbeelding
Laat je fiets nakijken, krijg antwoord op jouw fietsvragen en scoor een gratis fietsspiegel bij De Wiekslag in Amsterdam Algemeen 29 sep, 15:12
Afbeelding
Onze aarde wordt bedreigd... Algemeen 28 sep, 09:21
Afbeelding
De hoogste prijs voor uw goud Partnerbijdrage 28 sep, 07:00
Afbeelding
De geboorte van een boek: ‘Skip en de gestolen boot van Fort Kakkers’ Algemeen 27 sep, 09:25
Afbeelding
Nieuwe serie zondagmiddagconcerten in Landsmeer Algemeen 26 sep, 15:39
Afbeelding
Red de egel: ontvang gratis egelhuispakket Algemeen 26 sep, 13:28
Afbeelding
Presentatie Doortrappen met fietsquiz Algemeen 26 sep, 10:01
Afbeelding
Column Marcel van Stigt: Een bijzonder weerzien Algemeen 24 sep, 15:31
Afbeelding
Onberekenbare Poetin Algemeen 22 sep, 16:35
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Landsmeer

Op Rodi Landsmeer volg je het laatste nieuws uit Landsmeer. Rodi Landsmeer informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Landsmeer

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Landsmeer in je mailbox.