Drie generaties vrouwen in kandidatenlijst GroenLinks

Algemeen
Drie generaties vrouwen.
Drie generaties vrouwen. (Foto: Anniek Molle)

LANDSMEER - Op de Algemene Ledenvergadering van 16 november zijn de kandidatenlijst en het verkiezingsprogramma van GroenLinks Landsmeer vastgesteld. Op de eerste plaats staat net als vier jaar geleden Jacobien van Boeijen (59 jaar), gevolgd door nieuwkomer Maartje Greunsven (42) op twee en Ine van Brenk (69) op nummer drie. 

Maartje staat klaar om de raad in te gaan. Zij is in april jl. gevraagd mee te doen met GroenLinks. “De deur stond wagenwijd open, ik kon meteen meedoen met de fractie.” Lange tijd wilde ze een afdeling voor de Partij voor de Dieren opzetten in Landmeer. Nu is ze thuis bij GroenLinks. Het is haar ambitie om iets te betekenen in haar eigen omgeving. Als sociaal raadsvrouw in Amsterdam Noord gaf ze hulp aan slachtoffers van de toeslagenaffaire. In de fractie weet ze zich betrokken bij onderwerpen als zorg en welzijn (onder meer van vluchtelingen), maar ook verkeersveiligheid, autodelen, en verduurzaming. In het nieuwe verkiezingsprogramma heeft ze een aparte paragraaf over dierenwelzijn geschreven.

Jacobien heeft zichzelf in 2017 opgeworpen om samen met Mathijs van Beusekom GroenLinks Landsmeer weer nieuw leven in te blazen. Dit leidde bij de verkiezingen tot twee zetels. De afgelopen periode was ze fractievoorzitter en wil dit graag blijven.

“Ik ben enthousiast over de samenwerking in en buiten de fractie, we hebben veel activiteiten ondernomen waarmee GroenLinks duidelijk op de kaart is gezet. Denk aan de oprichting van Landsmeer Duurzaam, waar groene initiatieven worden bedacht. Maar GroenLinks is ook een actieve fractie in de Landsmeerse raad geworden.

Ine heeft een lange geschiedenis binnen de Landsmeerse politiek. Na een periode van afwezigheid van GroenLinks in de Landsmeerse politiek is ze een paar jaar geleden weer actief geworden. Ze heeft een schat aan maatschappelijke en politieke ervaring die ze wil en kan inbrengen in de fractie. Ze blijft gemotiveerd om naast alle andere activiteiten die ze onderneemt, zoals voor de Voedselbank en het inzamelen van tweedehands speelgoed, haar kennis en kunde in dienst van de GroenLinks fractie te stellen.

GroenLinks oprichter Mathijs van Beusekom is twee plaatsen opgeschoven, om meer tijd te kunnen besteden aan zijn gezin. GroenLinks is hem zeer erkentelijk voor zijn onvermoeibare inzet.

In de loop van december is het verkiezingsprogramma van GroenLinks Landsmeer te vinden op https://landsmeer.groenlinks.nl. Tot die tijd is informatie daarover op te vragen via jacobien.groenlinks@icloud.com