Marc de Jong
Marc de Jong (Foto: Aangeleverd)

Kandidaten GroenLinks en VVD

Algemeen

LANDSMEER - Nu de kandidatenlijsten van GroenLinks en de VVD in Landsmeer bekend zijn, is duidelijk dat in elk geval 3 raadsleden na de verkiezingen van volgend jaar niet meer voor hun partij in de gemeenteraad terugkomen.

Bij GroenLinks is Mathijs van Beusekom op zijn verzoek op de vierde plek gezet, ‘om meer tijd te kunnen besteden aan zijn gezin’. De partij heeft sinds 1998 1 of 2 zetels gehad. Bij de VVD haken 2 van de huidige 3 raadsleden af, namelijk Marion Breij en Lex Raymakers. Zij maakten dit bekend via een persbericht, waarin zij zeggen dat zij ‘een groot gevaar’ zien in de keuze voor de lijsttrekkers van de VVD. Ze vrezen vooral voor een scenario waarbij de wethouderskandidaten van de VVD en D66, die een relatie met elkaar hebben, samen in de Landsmeerse politiek actief zijn.

De lijst van de VVD bevat eigenlijk weinig nieuwe namen ten opzichte van de kandidatenlijst van 2018. Wel springen twee namen eruit. Op plek 3 van de lijst zetten de Landsmeerse liberalen Alexander Bakker, die daarmee grote kans maakt om in de raad te komen. Bakker is al een tijd actief bij de VVD en is de zoon van Sylvia Bakker-Kempen. Zij prijkte eerder ook op de lijst van de lokale VVD en was daarnaast ooit kandidate voor de Provinciale Staten. Op de zevende plaats staat nieuwkomer Lars Wijdoogen, die de oudste zoon is van vertrekkend raadslid Marion Breij. Hekkensluiter bij de liberalen is Georg Kellersmann, de man van voormalig VVD-coryfee Mick Kellersmann.

Bovenaan de kandidatenlijst van GroenLinks staat Jacobien van Boeijen, die ook vier jaar geleden lijsttrekker was en op dit moment fractievoorzitter is van de partij. Tweede is nieuwkomer Maartje Greunsven, die sinds april actief is binnen de Landsmeerse groene partij. In het verkiezingsprogramma voor volgend jaar schreef ze een aparte paragraaf over dierenwelzijn. Opvallende derde op de lijst is Ine van Brenk. Zij was eerder raadslid namens de partij en zat een tijdje met Debby Damme en Minou van Dillen van de toenmalige partij Gemeentebelangen als wethouder in het College van Burgemeester en Wethouders. Toen GroenLinks niet meer in de gemeenteraad vertegenwoordigd was, verdween ze politiek gezien even uit beeld, maar volgens GroenLinks is ze ‘een paar jaar geleden weer actief geworden’. De laatste op de lijst van GroenLinks is Wiesje Olie, voormalig docente op het Bredero College en nu onder andere actief als begenadigd amateurfotografe.

Afbeelding
Referendum in bezet Oekraïne Algemeen 21 sep, 17:11
Afbeelding
Speuren naar spinnen in Het Twiske Algemeen 21 sep, 12:19
Afbeelding
Prinsjesdag 2022: de belangrijkste plannen op een rij Politiek 20 sep, 19:22
Afbeelding
Najaarsschouw komt eraan: is uw sloot al schoon? Algemeen 20 sep, 11:34
Afbeelding
Sportpark Landsmeer krijgt meer dynamiek Algemeen 20 sep, 09:00
Afbeelding
HelemaalGroen tikt de tienduizend aan Algemeen 19 sep, 20:26
Afbeelding
Column Marcel van Stigt: Te laat Algemeen 19 sep, 13:50
Afbeelding
Koek’s Place al in kerstsfeer Algemeen 16 sep, 14:42
Afbeelding
De vt wonen&design beurs is terug van weggeweest! Winkelen 16 sep, 11:00
Afbeelding
Democratie en demonstratie Algemeen 16 sep, 10:26
Afbeelding
‘Bedankt dat jullie er elke dag weer voor onze kinderen zijn’ Algemeen 15 sep, 13:14
Afbeelding
Inkomensongelijkheid Algemeen 15 sep, 10:20
Afbeelding
Relatief weinig bibliotheeklocaties in Noord-Holland Algemeen 14 sep, 14:53
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Landsmeer

Op Rodi Landsmeer volg je het laatste nieuws uit Landsmeer. Rodi Landsmeer informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Landsmeer

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Landsmeer in je mailbox.