Madelief heeft voor haar gevoel al gewonnen.
Madelief heeft voor haar gevoel al gewonnen. (Foto: Rodi Media/MvS)

Madelief Halsema uit Landsmeer doet gooi naar titel Miss Teen Noord-Holland

Algemeen

LANDSMEER – Meedoen is belangrijker dan winnen. Het is de olympische gedachte, maar zou ook kunnen slaan op de deelname van Madelief Halsema aan de verkiezing tot Miss Teen Noord-Holland. De 17-jarige Landsmeerse zit in de finale die op 6 maart plaatsvindt in het Purmerendse theater De Purmaryn. Natuurlijk, winnen en doorstromen naar de landelijke verkiezing en wie weet wat daaruit volgt, zou mooi zijn, maar voor haar gevoel is ze al een winnaar. Want ze heeft persoonlijk was scrupules overwonnen en staat nu evengoed op een podium om een boodschap voor jongeren uit te dragen.

Door Marcel van Stigt

Madelief is aan haar eerste jaar begonnen van haar studie Toegepaste Psychologie omdat het haar ambitie is mensen te helpen en werkt als serveerster in restaurant De Zuyd. Ze heeft nog minimaal zeven jaren voor de boeg totdat ze afstudeert en die jaren gaat ze absoluut volmaken. Want als ze eenmaal ergens aan begint, maakt ze het ook af. 

‘Niks voor mij’

Om daarnaast een gooi te doen naar de titel Miss Teen, dat was niet meteen haar plan. “Een paar jaar gelden zag ik het voorbij komen en toen dacht ik: dit is niks voor mij. Later zag ik het weer en toen waren er nog drie dagen om je in te schrijven. En toen heb ik het toch gedaan. Ik heb me ingeschreven en op grond van mijn foto en informatie die ik heb doorgestuurd, kreeg ik een mailtje terug dat ik door was naar de volgende ronde. De castingdag ging vanwege corona niet door, maar ik heb een filmpje gestuurd. En nu zit ik in de finale.”

Geen twijfel meer

Waarom het voor Madelief in eerste instantie niet vanzelfsprekend was om aan deze verkiezing deel te nemen? Omdat ze van nature allerminst overtuigd was van haar schoonheid. “Zit mijn haar goed? Ben ik wel mooi genoeg? Dat vroeg ik mezelf constant af. Maar die twijfel heb ik niet meer. Schoonheidsfoutjes als een pukkeltje werk ik niet meer weg. Imperfecties mogen er zijn. En dat wil ik jongeren duidelijk maken. Jongeren vooral die door corona eenzaam en ongelukkig zijn, wat wordt versterkt door de perfecte beelden op social media, waarop alleen het goede nieuws staat. Zelf heb ik die drang naar perfectie overwonnen. Ik wil laten zien dat anderen dat ook kunnen.”

De winnares moet een ‘beauty met brains’ zijn

Juist daarom, om deze boodschap uit te dragen, is Madelief blij dat ze tot de finale is doorgedrongen. Ze hoopt een voorbeeld te kunnen geven. En daar krijgt ze alle gelegenheid voor. Op 6 maart draait het niet alleen om mooi zijn; het is immers geen modellenwedstrijd. De winnares moet een ‘beauty met brains’ zijn. Natuurlijk lopen de finalisten, na een gezamenlijke openingsdans, zowel in galajurk als bikini hun ronde, waarbij ze zich zo goed mogelijk willen presenteren. Maar daarnaast moeten ze een persoonlijke boodschap in het Engels verkondigen en laten zien dat ze zich kunnen inzetten voor een goed doel, in dit geval de LINDA.Foundation. Madelief heeft Valentijnskaarten laten ontwerpen en ze voor dit doel verkocht op diverse plekken in Landsmeer.

Hobbel genomen

Nu ze toch in de finale staat, zou Madelief het leuk vinden dat ze tot Miss Teen Noord-Holland wordt gekroond. Want dan wachten de eer, een mooie titel, publiciteit en de landelijke verkiezing. Maar voor haar gevoel heeft ze al gewonnen. Ze heeft mentaal een flinke hobbel genomen en dat betaalt zich nu al terug in een toegenomen zelfverzekerdheid, iets wat ze ook echt uitstraalt. Slechts één ding moet ze zich nog eigen zien te maken: lopen op hoge hakken.

Afbeelding
WK-shirt Rode Duivels te controversieel voor Qatar Oranje 23 nov, 08:00
Afbeelding
Alle ogen gericht op de goudhaantjes tijdens WK Qatar Oranje 22 nov, 16:42
Afbeelding
Onder het tapijt Algemeen 22 nov, 16:22
Afbeelding
Vijftien jaar WelzijnWonenPlus Nieuws 22 nov, 11:34
Afbeelding
Vogels in de winter: zo kun jij helpen! (3 tips) Algemeen 21 nov, 16:02
Afbeelding
Henk Veen jubileert - de honderd beste Spo(r)tprenten in een bundel Nieuws 21 nov, 14:49
Afbeelding
Column Marcel van Stigt: Surprise! Column 21 nov, 13:59
Afbeelding
Landslake Lions Heren na rust ruim langs BV Amsterdam Sport 21 nov, 09:46
Afbeelding
Oranje en het WK: zo deed Nederland het de afgelopen jaren op het WK VIDEO 20 nov, 12:41
Afbeelding
Wat is Kerst? Waarom vieren we het op 25 en 26 december? Zo zit het Algemeen 20 nov, 07:45
Afbeelding
Zo krijg je korting voor kaarten voor de Castle Christmas Fair Algemeen 17 nov, 09:40
Afbeelding
Poetin en zijn vrienden Algemeen 17 nov, 08:20
Afbeelding
WINNEN! Doe mee met de WK-QUIZ, scoor en win! Winactie 16 nov, 16:00
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Landsmeer

Op Rodi Landsmeer volg je het laatste nieuws uit Landsmeer. Rodi Landsmeer informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Landsmeer

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Landsmeer in je mailbox.