Ombudsman op de koffie in Kadoelen

Algemeen
De bijeenkomst vond plaats in de Buurtkamer Kadoelen.
De bijeenkomst vond plaats in de Buurtkamer Kadoelen. (Foto: aangeleverd)

KADOELEN - Ombudsman Metropool Amsterdam Munish Ramlal en zijn medewerker Bas Tilleman hebben vorige week een bezoek gebracht aan de koffieochtend in Buurtkamer Kadoelen. Diverse onderwerpen werden bij hem op tafel gelegd.

Voorzitter Francis Braam had een lijstje met diverse onderwerpen opgesteld, zoals vastgoed, de impact van het ontbreken van een OV-verbinding tussen winkelcentrum Molenwijk en winkelcentrum De Banne. volle vuilcontainers, hondenpoep, onderhoud openbare ruimten en geen/weinig openbare voorzieningen in Kadoelen/Oostzanerwerf.

Al eerder heeft het bestuur het onderwerp vastgoed besproken. Francis: “Het draait daarbij om het opstarten en inrichten van de buitenruimte en andere administratieve hobbels. Munish heeft adviezen gegeven en zal kijken welke contacten hij nog kan aandragen om een en ander te vergemakkelijken. Over de OV-verbinding zijn er voorbeelden gegeven waar we als bewoner van dit gebied tegenaan lopen, ondanks de vele handtekeningen die we hebben gedropt bij regio-vervoer. Nog even ter verduidelijking: je kunt wel bij de woonwijk Molenwijk komen, met ook nog een overstap, de bus stopt dan bij de Molenaarsweg, maar voor velen is de afstand vanaf de bushalte naar dokter, bieb en winkelcentrum te ver weg. En omgekeerd, van de Molenwijk naar bijvoorbeeld de Buurtkamer, is een hele reis met overstappen. En nu is dat met de gesloten kapotte brug over Het Twiske nog ingewikkelder.

Dit onderwerp had de volle aandacht van Munish. Hij gaat met de desbetreffende afdelingen kijken of er oplossingen voor zijn.

Bij de onderwerpen volle containers, hondenpoep en onderhoud openbare ruimten was de vraag: is er geklaagd bij de desbetreffende instanties? 

Munish adviseerde het tijdsbestek aan te geven dat je antwoord verwacht en daarna een klacht of bezwaar indienen. Help dat niet, dan contact opnemen met hem opnemen. Het onderwerp geen of weinig voorzieningen in de buurt wordt gezien als een item om met mensen van het stadsdeel te bespreken. 

Francis: “Dit betekent dat we huiswerk hebben. Volgende keer gaan samen hier mee aan de gang. Ook kaartten we nog de vernielingen door jongeren aan die herhaaldelijk plaatsvinden, op verschillende tijden, met als hoogtepunt de jaarwisseling. De eerste keer een inbraak via de nooduitgang met vernielingen binnen de Buurtkamer en afgelopen jaar een poging om binnen te komen en de vernielingen bij de hangplek een opnieuw de bekladdingen. De beloofde camera’s zijn er nog niet. Ook handhavers zijn nooit te zien. Bas heeft het telefoonnummer van de wijkagent genoteerd. De jongeren aanspreken lukt niet; je gaat hier als buurtbewoner niet in je eentje op af, uit angst voor represailles.”