Volière Wijkpark mist haar Eier-Vrouwtje

Algemeen
Jeannette Siemensma
Jeannette Siemensma (Foto: Aangeleverd)

Ze verzamelde en bezorgde de eieren bij buurtbewoners. Gesorteerd en wel, want de één houdt van grotere en de ander van kleinere eitjes. De beestjes droeg ze een warm hart toe en ze verwende hen met groente en fruit. Maar ook plukte ze, soms met assistentie van haar buurmeisjes, paardenbloemblad en vogelmuur.

LANDSMEER - Binnen de buurtbewonersgroep die samen al jaren de kippen, vogels en cavia’s in de Volière in het Wijkpark verzorgen was Jeannette Siemensma degene die voor de extra’s zorgde, voor mens en dier. 

Een hele uitdaging voor iemand die, na diverse operaties aan haar heup, noodgedwongen met een rollator liep. Haar enthousiasme en doorzettingsvermogen heeft haar op de been gehouden. Haar betrokkenheid reikte verder dan de volière. Ze was ooit wijkverpleegkundige in Landsmeer en was nog steeds overal in Landsmeer actief of betrokken. Zo las ze voor aan kinderen in de bibliotheek. Hielp ze als taalvrijwilligster vrouwen de Nederlandse taal machtig maken, waar ze warme vriendschappen aan overhield. Gepassioneerd natuurliefhebber en een actieve vrijwilliger bij het IVN Twiske.

Ze was sociaal betrokken en genoot van tafelen met vrienden en het bezoeken van voorstellingen met de culturele club van Landsmeer. Geliefd bij haar buren voor wie zij altijd klaar stond. Oppassen op de (buurt-)kinderen, verzorgen van de huisdieren als de buren op vakantie waren, of voor een praatje onder het genot van een wijntje of theetje.

Zondag 5 februari jongstleden is Jeannette na een kort ziekbed overleden. De buren op het pleintje van Nijenrode en de Volièregroep zullen Jeannette blijvend missen. 

Er is niets dat voorgoed verdwijnt, als men de herinnering bewaart.

Arend van Dam