Landsmeerse cultuurprijs voor Jan Holvast

Algemeen
De prijs werd uitgereikt door Machiel van Eenige.
De prijs werd uitgereikt door Machiel van Eenige. (Foto: Rodi Media/MvS)

LANDSMEER - Jan Holvast, voorzitter van de Stichting Dorpshuis het Wapen van Landsmeer, heeft de eerste ‘Cultuurprijs Landsmeer: de Lien van Eenige prijs’ gewonnen. De prijs - een bedrag van € 1,000,00, te besteden aan een cultureel doel binnen de gemeente - is vanmiddag in ‘het Wapen’ uitgereikt door Machiel van Eenige, weduwnaar van de naamgeefster.

door Marcel van Stigt

De jury, bestaande uit Maria Blom, Pieter van den Eeden, Marina Stil, alle drie lid van de voorbereidingscommissie, wethouder Mandy Elfferich en cartoonist Tom Janssen, waren het er unaniem over eens dat Jan Holvast de winnaar moest worden. Marina Stil roemde zijn inzet om van het Dorpshuis het bruisende hart van cultureel Landsmeer te maken. Ook heeft hij een voortrekkersrol gespeeld bij de modernisering van de theaterzaal om deze beter geschikt te maken voor verschillende culturele activiteiten, variërend van concerten en tentoonstellingen tot druk bezochte boeken- en rommelmarkten.

De winnaar toonde zich blij met de prijs, maar maakte wel even pas op de plaats. Te veel eer voor één persoon, stelde hij. Daarmee doelde hij op het actieve bestuur en de groep trouwe vrijwilligers die samen met hem het Dorpshuis tot een succes maken. “Deze prijs is voor iedereen die betrokken is bij het Dorpshuis”, besloot hij zijn toespraak.

Jan Holvast toonde zich blij met de prijs.