Prijzen schoolbasketbaltoernooi uitgereikt

Algemeen
Tactisch overleg.
Tactisch overleg. ((Foto: Jaap Pelk))

LANDSMEER - In een bomvol Indoorcentrum Landsmeer zijn vrijdag 25 maart de finales gehouden van het 42e schoolbasketbaltoernooi. 

De tribunes werden al vroeg bevolkt door ouders, grootouders en de leerlingen van de deelnemende scholen. De groepen 5/6 speelden ieder op een half veld van het centercourt drie tegen drie hun finales. Bij de meisjes was het team van de Stap1 sterk overheersend. 

Royale uitslag

Met een royale uitslag van 28-8 behaalde de Stap hiermee de eerste plaats. Bij de jongens groepen 5/6 was het krachtsverschil ook groot. Het Twisketeam uit de Kadoelen speelde de bal razendsnel goed rond en bracht zo regelmatig een speler in vrije positie om te scoren. De jongens van de Stap 1 hadden daar geen verweer tegen en zo ging het Twiske team naar een riante overwinning voor de eerste plaats met 24-2. 

Grote vaart

Bij de groepen 7/8 Jongens en Meisjes waren de finaleplaatsen opgeëist door beide teams van de Montessori en Augustinus school. Bij de meisjesfinale bracht het Augustinus grote vaart in het spel en werd vaak de lange pass gehanteerd naar een vrijstaande speelster. 

Dit wapen was te veel voor de Montessori en kon de Augustinus de finale met winst afsluiten met 8-2. Bij de jongensfinale was het krachtsverschil het grootst. 

Solide verdediging

De hardwerkende jongens van Montessori waren niet opgewassen tegen de solide verdediging van de Augustinus. Zo kon het Augustinusteam met het hanteren van de Fast Break makkelijk de basket van de Montessori doorboren. Met een ruime uitslag 23-4 werd Augustinus winnaar  

MVP

Hierna reikte burgemeester De Lange de prijzen uit. Speciaal bij dit schooltoernooi is dat er ook prijzen zijn voor de MVP (Most Valuable Player) bij de groepen 7/8. Bij de meisjes was dat Frederique Evers en bij de jongens Dani Hexspoor, beiden leerlingen van de Augustinus school

Einduitslag

Ranking Meisjes 5/6: 1e De Stap 1, 2e De Wagemaker 1, 3e Wagemaker 2; 

Ranking Jongens 5/6: 1e Twiskeschool, 2e Augustinus 1, 3e De Stap 1 en Wagemaker 2; 

Ranking Meisjes  7/8: 1e Augustinus 1, 2e Montessori 1, 3e Wagemaker 1; 

Ranking Jongens 7/8: 1e Augustinus 1, 2e Montessori 1, 3e Marimba 1.