Tijdens het schoolvoetbaltoernooi konden meisjes al kennis met IVV maken.
Tijdens het schoolvoetbaltoernooi konden meisjes al kennis met IVV maken. (Foto: Annelies Schreuder Fotografie)

Meisjes zeer welkom bij IVV

Algemeen

LANDSMEER – Het clubhuis is gerenoveerd en wordt weer druk bezocht, het banksaldo is positief en het eerste team presteert naar volle tevredenheid. Alle reden voor blije gezichten bij IVV. Maar toch ontbreekt er nog één ding: een volwaardige meiden/damesafdeling om de club meer kleur en diversiteit te geven. Het bestuur gaat hier werk van te maken en hoopt met een flyeractie en open dagen meiden te interesseren lid te worden. Voorzitter Denis Brouwer: “Als club moet je altijd in beweging blijven.”

Door Marcel van Stigt

Nu de coronacrisis is bezworen en de beperkende regels zijn opgeheven bruist het bij IVV weer als vanouds. “Het gaat goed met de club”, stelt voorzitter Denis Brouwer. “Iedereen hunkert ernaar om fysiek aanwezig te zijn. Voetballen, trainen en daarna een biertje drinken. Ook het publiek zien we hier weer.”

Het bestuur heeft de noodgedwongen stille periode uitstekend benut. Het clubhuis was aan een grondige opknapbeurt en modernisering toe en het gehele project is voortvarend aangepakt. Het onderkomen is als nieuw, heeft de gewenste eigentijdse uitstraling en om het nog een stukje aantrekkelijker te maken is in een hoek een overdekt terras gerealiseerd. Op die plek drommen supporters samen om in een gezellige sfeer het vlaggenschip aan te moedigen.

De renovatie heeft voor nieuwe energie binnen de club gezorgd. Het bestuur heeft alle reden om met een brede glimlach over het complex te lopen – als we de hondendrollen tenminste even niet meetellen die her en der binnen de witte lijnen liggen; het sportpark fungeert ook als hondenuitlaatplaats en de fatsoensregels worden daar niet altijd even nauw genomen. Er moet iets te wensen overblijven. En dat geldt niet alleen voor het weren van viervoeters en hun baasjes. 

Brouwer: “Met het voetbal gaat het bij IVV allemaal naar wens. Bij de jeugd groeit de onderbouw snel. Dat komt mede door de voetbalschool van onze eerste-elftalspeler Alex Treuren. Elke zondag geeft hij met enkele gediplomeerde trainers techniektraining aan kinderen tot dertien jaar – vooralsnog kosteloos. Daar komen wekelijks zeventig à tachtig kinderen op af. Straatvoetbal, waarbij je leert voetballen, zie je niet meer. Vandaar deze derde training. Want hoe meer je traint, hoe beter je wordt.”

In de midden- en bovenbouw heeft de club te maken met jongens die stoppen vanwege andere interesses; het komt op deze leeftijd bij elke club voor en dat hoort er nu eenmaal bij. Geen zorgen. 

En die zijn er al helemaal niet bij het eerste zondagteam. Het vlaggenschip staat stabiel op de tweede plek en ook hier geldt wat bij elke vereniging geldt: gaat het goed met het eerste team, dan zie je dat terug in alle geledingen van de club. Het vertaalt zich in een prettige sfeer, grote opkomst bij de thuiswedstrijden en vrijwilligers die fluitend een extra stapje zetten.

Volop reden voor tevredenheid dus. Maar geen reden voor het bestuur om comfortabel achterover te leunen. Brouwer: “Als club moet je altijd in beweging blijven. Wat we nog willen is meidenteams die bij ons voetballen. Daarmee krijg je een leukere sfeer binnen IVV, meer diversiteit, een betere afspiegeling van de maatschappij. We hadden ooit twee damesteams, maar die zijn gestopt. Nu hebben we alleen meisjes die samen met jongens in een team zitten. We zijn nog niet in staat een meidenteam te formeren. Maar het moet lukken. In het team onder de 11 spelen nu zes meisjes; een paar erbij en we hebben een meidenteam.. Meisjes maken het plaatje compleet.”

Het onlangs afgeronde schoolvoetbaltoernooi, dat zich bij IVV afspeelde, gaf al een indicatie dat meisjes veel plezier aan het voetballen beleven. Een reden te meer voor het bestuur om meiden te interesseren om lid te worden. De club gaat op scholen flyers uitdelen en open dagen op het eigen complex organiseren. Dat gebeurt dit seizoen nog, opdat vanaf volgend seizoen ook één of misschien wel meer meidenteams de kleuren van IVV gaan verdedigen. 

Voorzitter Denis Brouwer: "Meisjes maken het plaatje compleet."
Afbeelding
1,5 miljoen voor verduurzamen culturele instellingen Duurzaam 23 jun, 12:46
Afbeelding
Nieuwe coalitie gemeente Landsmeer Algemeen 21 jun, 08:02
Afbeelding
Skeelerrun voor goed doel Algemeen 20 jun, 17:57
Afbeelding
Rob Sweers stopt als kapper Algemeen 20 jun, 11:50
Afbeelding
Heerhugowaardse Mayra: ‘Dansen is voor mij een vorm van therapie’ Zorg 18 jun, 17:00
Afbeelding
Column Marcel van Stigt: Schots en scheef Algemeen 18 jun, 14:08
Afbeelding
Calvin Carrilho’s droom: spelen bij FC Barcelona Zorg 17 jun, 17:00
Afbeelding
Paratriatleet Geert Schipper blijft zichzelf verbeteren Zorg 16 jun, 17:00
Afbeelding
Campagne Brandweer Nederland: ‘Check, koop, plak rookmelders in huis!’ Algemeen 16 jun, 13:56
Afbeelding
WW-daling extra sterk door seizoensinvloeden Algemeen 16 jun, 13:34
Afbeelding
Kickbokstalent Melissa wil wereldkampioen worden Zorg 15 jun, 17:00
Afbeelding
Midzomernachttocht Ilperveld Algemeen 15 jun, 10:48
Afbeelding
‘Als je lichaam er goed uitziet, krijgt ook je zelfvertrouwen een boost’ Zorg 14 jun, 17:00
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Landsmeer

Op Rodi Landsmeer volg je het laatste nieuws uit Landsmeer. Rodi Landsmeer informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Landsmeer

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Landsmeer in je mailbox.