SamenMeer biedt beweegactiviteiten

Algemeen
Gymnastiek buiten.
Gymnastiek buiten. (Foto: Aangeleverd)

Op dinsdagmiddag om 14.00 uur wordt er elke week gewandeld, weer of geen weer. De wandeling duurt ongeveer drie kwartier en iedereen kan mee. 

LANDSMEER - Als je gezond ouder wilt worden is bewegen belangrijk. Bij SamenMeer zijn daarvoor verschillende mogelijkheden.

Elke eerste woensdag van de maand vertrekt om 10.00 uur een groepje fietsers voor een tocht van vijftien tot dertig kilometer. Elke donderdagochtend om 10 uur kun je meedoen met de sportinstuif voor ouderen in de ICL-sporthal (kosten zijn € 5,00 inclusief koffie na afloop). Al deze activiteiten zijn vrijblijvend, je hoeft niet lid te worden en je kunt per week of per keer beslissen of je mee wilt doen of niet. 

Daarnaast zijn er beweegclubs, waarvoor wel opgave is vereist. Er zijn yogalessen op diverse tijdstippen (en eventueel stoelyoga) op maandag om 14.30 uur. Op dinsdag op 9.30 is er tai chi voor ouderen, en op donderdag is er bewegen voor mensen met chronische pijnklachten (om 10.30 uur) en gymnastiek voor ouderen onder leiding van een fysiotherapeut (om 13.00 uur). 

Een bijzondere beweegclub is de linedancegroep op vrijdagmiddag. Eerst dansen en dan gezellig met elkaar met een drankje erbij de week afsluiten.

Informatie bij SamenMeer, telefoon 020-4824190 of info@samenmeerlandsmeer.nl. Een keer kijken of een gratis proefles kan altijd.