Met de SamenMeer-bus door Landsmeer

Algemeen
De bus vervoert mensen die niet meer zo mobiel zijn.
De bus vervoert mensen die niet meer zo mobiel zijn. (Foto: Aangeleverd)

SamenMeer heeft twee bussen, die worden gereden door een team van veertien chauffeurs en zeven bijrijders. Op drie dagen per week haalt een van de bussen een aantal deelnemers van de dagbesteding voor mensen met dementie thuis op en brengt ze naar De Zoete Inval van De Keern. Aan het eind van de middag worden de mensen weer naar huis gebracht. Er gaat altijd een bijrijder mee, zodat de mensen ook echt vanaf de voordeur opgehaald kunnen worden. 

LANDSMEER - Wie ziet hem niet door het dorp rijden, de bus van SamenMeer? Wie maken hier eigenlijk gebruik van en hoe is dit geregeld? 

Op woensdag haalt de SamenMeer-bus ’s ochtends om zeven uur zeven mensen van huis op die gaan zwemmen in het Noorderparkbad. Het zwemmen regelen ze zelf, en SamenMeer zorgt tegen vergoeding voor het vervoer. Op vrijdag halen twee vaste chauffeurs om de beurt een aantal voedselpakketten op bij de Voedselbank in Purmerend voor Landsmeerse gezinnen die daarvoor in aanmerking komen. Op alle dagen rijden de bussen van SamenMeer om mensen die niet meer zo mobiel zijn tegen een kleine vergoeding van huis op te halen voor activiteiten bij SamenMeer, bijvoorbeeld stoelyoga, kienen, een lezing van Wijzer of de koffieochtend. En in de zomer worden de bussen gebruikt voor betaalbare uitjes, bijvoorbeeld in het Twiske, of naar Castricum of de Vecht. Ook vervoer naar Resto Van Harte en de markt op vrijdag is mogelijk. 

Heb je een paar uur per week tijd om met deze SamenMeer-bus mensen te vervoeren, of ben je niet meer zo mobiel en wil je graag eens gebruik maken van dit vervoer? Bel dan met 482 41 90 of mail naar info@samenmeerlandsmeer.nl.