Landsmeerse basisschoolleerlingen zingen het Kindermuziekweeklied, begeleid door het Jeugdorkest Landsmeer.
Landsmeerse basisschoolleerlingen zingen het Kindermuziekweeklied, begeleid door het Jeugdorkest Landsmeer. (Foto: Aangeleverd)

Méér Muziek in de Klas Bokaal voor Landsmeer

Algemeen

De uitreiking vond plaats op het Raadhuisplein, in aanwezigheid van de burgemeester. Van alle scholen was een klas aanwezig; in totaal honderdtachtig kinderen. Zij zongen en speelden samen het Kindermuziekweeklied. Kinderen die een instrument bespelen, deden dat op hun instrument; de overige kinderen zongen en dansten. Ook Amicitia’s Jeugdorkest Landsmeer (JOL) was van de partij. 

LANDSMEER - Op maandag 16 mei is aan de gemeente Landsmeer de Méér Muziek in de Klas Bokaal uitgereikt. Dit is een erkenning voor de positieve manier waarop het muziekonderwijs op de zes Landsmeerse basisscholen is geregeld. 

Baile van der Plas (Stichting Kind & Muziek en directeur van Montessorischool Landsmeer) opende de uitreiking, waarna alle kinderen samen het lied lieten horen. Het enthousiasme spatte ervan af. De vier muziekdocenten gaven alle bewegingen aan, samen met de dirigent van Amicitia’s JOL. Het was een vrolijke happening, waarvoor luid werd geapplaudisseerd door ouders en belangstellenden.

Namens de stichting Méér Muziek in de Klas reikte Koen Egberts de bokaal uit. Landsmeer is een voorbeeld voor andere gemeentes, stelde hij; de bokaal wordt immers niet zomaar uitgereikt. In Landsmeer krijgen alle kinderen op de basisschool wekelijks muziekles en muziek is van groot belang voor de ontwikkeling van kinderen. De bokaal gaat de komende weken van school naar school, zodat alle kinderen van dichtbij de bokaal kunnen bekijken. Daarna krijgt hij een ereplekje in de hal van het gemeentehuis.

Burgemeester Léon de Lange onderstreepte het belang van de muzieklessen. Hij sprak met een aantal kinderen over wat zij zo leuk vinden aan muziek maken. Ook de docenten werden in het zonnetje gezet: Ria Boeien (De Stap), Christiaan Verweij (Montessorischool), Marieke Kimman (De Fuijk en De Wagemaker) en Gerlieke Aartsen (De Hoeksteen en De Augustinus) zijn erg trots op deze prijs voor Landsmeer.

In 2015 bereidden Petra Mager (voorzitter Amicitia) en Hannie Koster (Rotaryclub) samen voor de Landsmeerse basisscholen een subsidieaanvraag bij het Cultuurparticipatiefonds voor. Deze subsidie was bedoeld om muziekles op school mogelijk te maken. Die aanvragen werden allemaal gehonoreerd, waarop ook de gemeente besloot om een bijdrage te leveren. Vervolgens is in 2016 de Stichting Kind & Muziek in Landsmeer opgericht om muziekdocenten aan te trekken.

Het doel van de Stichting Méér Muziek in de Klas, waarvan koningin Máxima erevoorzitter is, is dat álle 1,4 miljoen basisschoolleerlingen in Nederland structureel muziekonderwijs krijgen. De Méér Muziek in de Klas Bokaal wordt uitgereikt aan gemeenten en regio’s die muziekonderwijs al heel goed en structureel hebben geregeld.

Landsmeer is trots op de bokaal! Vlnr: Koen Egberts, Stichting Méér Muziek in de Klas; Petra Mager, voorzitter Amicitia; Baile van der Plas, directeur Montessori School; burgemeester Léon de Lange; Hilda Chin A Tam, gemeente Landsmeer.
Afbeelding
1,5 miljoen voor verduurzamen culturele instellingen Duurzaam 23 jun, 12:46
Afbeelding
Nieuwe coalitie gemeente Landsmeer Algemeen 21 jun, 08:02
Afbeelding
Skeelerrun voor goed doel Algemeen 20 jun, 17:57
Afbeelding
Rob Sweers stopt als kapper Algemeen 20 jun, 11:50
Afbeelding
Heerhugowaardse Mayra: ‘Dansen is voor mij een vorm van therapie’ Zorg 18 jun, 17:00
Afbeelding
Column Marcel van Stigt: Schots en scheef Algemeen 18 jun, 14:08
Afbeelding
Calvin Carrilho’s droom: spelen bij FC Barcelona Zorg 17 jun, 17:00
Afbeelding
Paratriatleet Geert Schipper blijft zichzelf verbeteren Zorg 16 jun, 17:00
Afbeelding
Campagne Brandweer Nederland: ‘Check, koop, plak rookmelders in huis!’ Algemeen 16 jun, 13:56
Afbeelding
WW-daling extra sterk door seizoensinvloeden Algemeen 16 jun, 13:34
Afbeelding
Kickbokstalent Melissa wil wereldkampioen worden Zorg 15 jun, 17:00
Afbeelding
Midzomernachttocht Ilperveld Algemeen 15 jun, 10:48
Afbeelding
‘Als je lichaam er goed uitziet, krijgt ook je zelfvertrouwen een boost’ Zorg 14 jun, 17:00
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Landsmeer

Op Rodi Landsmeer volg je het laatste nieuws uit Landsmeer. Rodi Landsmeer informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Landsmeer

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Landsmeer in je mailbox.