De natuur in en om Landsmeer leent zich uitstekend voor een fietstocht.
De natuur in en om Landsmeer leent zich uitstekend voor een fietstocht. (Foto: Aangeleverd)

Lentefietstocht en fietsfotowedstrijd in Landsmeer

Algemeen

LANDSMEER - Op woensdag 1 juni bieden de gemeente Landsmeer, SamenMeer Landsmeer, The Coolbiking Company en Doortrappen een Lentefietstocht. Deze fietstochten zijn speciaal bedoeld voor 65-plussers die graag nog fietsen en dit nog lang willen blijven doen. Tijdens deze dag is er aandacht voor de natuur, geschiedenis, gezelligheid, veilig fietsen en mooiste plekken in Landsmeer. 

Langs prachtige punten in Landsmeer is een mooie en natuurlijke fietsroute uitgezet. De deelnemers starten om 13.00 uur bij SamenMeer. Naast de fietstocht is het mogelijk om een gratis fietscheck door The Coolbiking Company te doen voor een veilige start. Via de website van doortrappen.nl/landsmeer kunnen de deelnemers zich aanmelden. Voor deze deelname wordt een kleine bijdrage van € 2,- gevraagd voor een drankje en wat lekkers. Daarnaast wordt de winnaar van de fietsfotowedstrijd bekend gemaakt! Aanmelden kan via SamenMeer, telefonisch via 020 482 4190 of per email via info@samenmeerlandsmeer.nl.

Fietsfotowedstrijd

Na afloop van de tocht wordt de winnaar van de fietsfotowedstrijd ‘mijn mooiste plekkie in omgeving Landsmeer’ bekendgemaakt. Deelnemers hebben hun mooiste plek in de omgeving van Landsmeer vastgelegd. De genomineerde foto’s zijn gekozen en hieruit kiest de fotograaf Marcel Molle een winnaar. Deze uitslag wordt feestelijk gepresenteerd met een drankje en wat lekkers. Je kan nog meedoen tot vrijdag 20 mei (inzenden via info@samenmeerlandsmeer.nl). Ga voor meer informatie naar doortrappen.nl/landsmeer.

Doortrappen tot je 100ste

Doortrappen is landelijk programma om 65-plussers langer, veiliger en met plezier te laten fietsen. Acht gemeentes in Vervoerregio Amsterdam zijn onderdeel van dit programma, waaronder gemeente Landsmeer. Doortrappen motiveert ouderen om zelf maatregelen te nemen om veilig te blijven fietsen. Dit doen zij met behulp van praktische fietstips, handige oefeningen om soepel te blijven en leuke activiteiten in en rondom Landsmeer. Kijk voor meer informatie op doortrappen.nl

Afbeelding
1,5 miljoen voor verduurzamen culturele instellingen Duurzaam 23 jun, 12:46
Afbeelding
Nieuwe coalitie gemeente Landsmeer Algemeen 21 jun, 08:02
Afbeelding
Skeelerrun voor goed doel Algemeen 20 jun, 17:57
Afbeelding
Rob Sweers stopt als kapper Algemeen 20 jun, 11:50
Afbeelding
Heerhugowaardse Mayra: ‘Dansen is voor mij een vorm van therapie’ Zorg 18 jun, 17:00
Afbeelding
Column Marcel van Stigt: Schots en scheef Algemeen 18 jun, 14:08
Afbeelding
Calvin Carrilho’s droom: spelen bij FC Barcelona Zorg 17 jun, 17:00
Afbeelding
Paratriatleet Geert Schipper blijft zichzelf verbeteren Zorg 16 jun, 17:00
Afbeelding
Campagne Brandweer Nederland: ‘Check, koop, plak rookmelders in huis!’ Algemeen 16 jun, 13:56
Afbeelding
WW-daling extra sterk door seizoensinvloeden Algemeen 16 jun, 13:34
Afbeelding
Kickbokstalent Melissa wil wereldkampioen worden Zorg 15 jun, 17:00
Afbeelding
Midzomernachttocht Ilperveld Algemeen 15 jun, 10:48
Afbeelding
‘Als je lichaam er goed uitziet, krijgt ook je zelfvertrouwen een boost’ Zorg 14 jun, 17:00
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Landsmeer

Op Rodi Landsmeer volg je het laatste nieuws uit Landsmeer. Rodi Landsmeer informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Landsmeer

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Landsmeer in je mailbox.