Nieuw LOL-bestuur met oude bekenden

Algemeen
Henk Wals, de nieuwe voorzitter.
Henk Wals, de nieuwe voorzitter. (Foto: Bart van Vliet)

LANDSMEER - De Lokale Omroep Landsmeer heeft drie nieuwe leden in haar dagelijks bestuur verwelkomd. Het hoogste orgaan van de omroep, de Stichtingsraad, stemde in met het aantreden van Arie van Erp, Gert Huizinga en Henk Wals. Allen zijn zij al decennia bij de omroep betrokken.

Huizinga was van 1984 tot in 2009 voorzitter en keert nu terug als bestuurslid technische zaken. Zijn taak wordt ervoor te zorgen dat de kanalen van de LOL zonder haperingen en in optimale kwaliteit te volgen zijn.

Gert Huizinga werd destijds opgevolgd door Janny Oosterhuis, die de afgelopen twaalf jaar een onmiskenbaar stempel op de omroep drukte. In het voorjaar van 2022 overleed ze als gevolg van ziekte, maar Oosterhuis zou Oosterhuis niet geweest zijn als ze niet eerst een nieuwe voorzitter had gevonden.

De nieuwe voorzitter is Henk Wals, al sinds de jaren tachtig aan en af betrokken bij de LOL als presentator, interviewer en gespreksleider. Wals: “Ik ga deze zomer met pensioen. Ik heb altijd al vrijwilligerswerk gedaan, maar mijn betaalde banen werden in de loop van de tijd steeds veeleisender. Het lijkt me heerlijk nu de tijd krijgen om me weer in te zetten voor de LOL. Onafhankelijke en betrouwbare lokale nieuwsvoorziening is bloedbelangrijk voor een gemeenschap: om invloed te kunnen uitoefenen op je leefomgeving, moet je weten wat er speelt. De lokale omroep is dus een organisatie die er echt toe doet in Landsmeer en voor mij is dat een hele krachtige motivator.”

De derde nieuwe bestuurder is Adrie van Erp, ook al een LOL-veteraan en een gepensioneerde met tijd. Van Erp was als presentator op radio en televisie jarenlang hét gezicht van de lokale omroep. In het Dagelijks Bestuur zal hij een brugfunctie vervullen in het verkeer tussen bestuur en redactie.

Het trio wordt voorlopig nog bijgestaan door de zittende bestuursleden Alexander Lodewijk (Financiën) en Marcel Molle. Laatstgenoemde had als vicevoorzitter de afgelopen periode de zware taak om tijdens de ziekte en na het overlijden van Janny Oosterhuis de omroep draaiende te houden. De Stichtingsraad had daarvoor dinsdag veel waardering. In de nieuwe setting krijgt Molle een vrije en adviserende rol.

Door de toevoeging van een aantal ervaren nieuwe bestuursleden hoopt de Lokale Omroep Landsmeer niet alleen het verlies van Janny Oosterhuis op te vangen, maar zelfs een nieuwe impuls te geven aan zijn taak om de Landsmeerse gemeenschap te voorzien van nieuws, achtergronden en duidingen. Daarnaast blijft de LOL een creatieve en inspirerende omgeving voor mensen die het leuk vinden te werken met media, als journalist, presentator, radio- of televisiemaker, in de techniek, of op wat voor manier dan ook.