Marion Breij, Jacobien van Boeijen en Erik Heinrich kandidaat-wethouders gemeente Landsmeer

Algemeen
Jacobien van Boeijen.
Jacobien van Boeijen. (Foto: Archieffoto Rodi Media/MvS)

LANDSMEER - De coalitiepartijen Lokaal Landsmeer, GroenLinks, Positief Landsmeer en het CDA dragen Marion Breij, Jacobien van Boeijen en Erik Heinrich voor als kandidaat-wethouder.

Na de installatie vormen zij samen met burgemeester Léon de Lange het nieuwe college van burgemeester en wethouders (B&W). Het college van B&W wordt ondersteund door gemeentesecretaris Peter Küppers. 

Op donderdagavond 14 juli worden naar verwachting de kandidaat-wethouders geïnstalleerd. Marion Breij: onder andere Ruimtelijke Ordening, Wonen, Economie; Jacobien van Boeijen: onder andere Sociaal domein, Duurzaamheid & Milieu, Twiske; Erik Heinrich: onder andere Financiën, Kunst & Cultuur, Sport, Ruimtelijke Ordening Projecten. 

De coalitiepartijen hebben ervoor gekozen om drie wethouders voor te dragen, die in totaal 2,0 fte invullen. De voornaamste reden voor deze keuze is dat de continuïteit beter kan worden gewaarborgd, zodat de gemeente niet weer zonder college van B&W komt te zitten zoals dat in de afgelopen twee jaar, tot tweemaal toe het geval was. 

Met het nieuwe coalitieprogramma ‘De gemeenteraad van Landsmeer komt tot de kern(en)!’ als uitgangspunt, buigt het nieuwe college zich de komende vier jaar over Landsmeerse thema’s. De kernwoorden dorps, duurzaamheid, sociaal en zakelijk zijn hier onlosmakelijk mee verbonden. De complete portefeuilleverdeling van het college B&W wordt na de installatie zo spoedig mogelijk bekendgemaakt.

Erik Heinrich.