Tour de Sjoerd: bomenwandeling door de Havenzathe ter nagedachtenis aan IVN-natuurgids Sjoerd Hoekstra

Algemeen
Sjoerd Pieter Hoekstra
Sjoerd Pieter Hoekstra (Foto: Aangeleverd)

LANDSMEER - Onlangs overleed Sjoerd Hoekstra, bij leven bioloog, musicus en actief natuurgids voor IVN Twiske. Ter nagedachtenis aan hem houdt IVN Twiske op vrijdag 26 augustus van 15.00 tot 17.00 uur een bomenwandeling door de wijk Havenzathe. 

Sjoerd heeft bij vele leden van IVN Twiske een speciaal plekje in de harten veroverd. Plantenkenner bij uitstek kon hij met de billen in het gras een excursie geven van een uur over de plantjes waar je tussen zat. Boeiend bracht hij tijdens kinderactiviteiten de fossielen in beeld.
Sjoerd, zelf wonend in de Havenzathe, prees het ontwerp van deze wijk in Landsmeer vanwege de diversiteit aan bomen en beplanting. Hij was grondlegger van het idee om een bomenwandeling door die wijk te organiseren. Deze wandeling zal nu door Lidy Ridder begeleid worden en is een hommage aan Sjoerd. Hierbij zal ook worden stil gestaan bij Sjoerds pleidooi om bij de renovatie van de Havezathe zuinig om te gaan met het weghalen van volgroeide bomen ten behoeve van parkeerplekken. Wandel mee op vrijdagmiddag 26 augustus om te ervaren en horen wat Sjoerd over de bomen wist te delen.

 Verzamel- en vertrekpunt: SamenMeer, Dr. M.L. Kingstraat 2b, Landsmeer. Tijdens de introductie zal de veelzijdigheid van Sjoerd op natuurgebied belicht worden.
Daarna volgt de wijkwandeling zoals ooit door Sjoerd en Lidy opgezet. Graag aanmelden via lidyridder@ivntwiske.nl