Presentatie Doortrappen met fietsquiz

Algemeen
Doortrappen is er om ouderen zo lang mogelijk veilig op de fiets te houden.
Doortrappen is er om ouderen zo lang mogelijk veilig op de fiets te houden. (Foto: Rob Gieling)

LANDSMEER - Zestigplusser en geïnteresseerd in veilig fietsen en fietshelmen? Alle informatie daarover is op vrijdag 30 september van 10.00 tot 14.00 uur te vinden bij de marktkraam van Doortrappen in Landsmeer. Wie meedoet met de fietsquiz, gaat zelfs naar huis met een eigen gratis fietshelm. 

De marktkraam van Doortrappen in Landsmeer is er voor alle zestigplussers die veiliger willen fietsen. Ze krijgen antwoord op alle vragen over fietsveiligheid zodat ze nog jaren kunnen blijven Doortrappen. Ook krijgen ze ene gratis fietsadvies van The Cool Biking Company uit Landsmeer. 

De fietshelm is waar het allemaal om draait: waarom is een helm zo belangrijk? Hoe werkt een fietshelm en welke past het beste? Wie meedoet aan de Doortrappen Fietsquiz ontvangt een gratis helm ter waarde van € 50,00. Hierbij geldt: zolang de voorraad strekt.  

Waarom een fietshelm? 

Vollere fietspaden, elektrische fietsen, gevaarlijke kruispunten… Het is oppassen geblazen in het verkeer de laatste jaren. Des te belangrijker om veilig op de fiets te stappen, dus. De fietshelm is een van de belangrijkste beschermingsmiddelen in het verkeer. Hij beschermt je hersenen; met een fietshelm verklein je de kans op hersenletsel door een verkeersongeluk met meer dan zestig procent. Tegenwoordig zijn er heel veel verschillende helmen, voor ieder wat wils. Je ziet ze steeds vaker in het straatbeeld. Niet gek, want een fietshelm is een investering waarmee je een groot stuk veiligheid koopt. 

Kom gezellig langs om alles te leren over fietsveiligheid en scoor een gratis fietshelm. De actie wordt georganiseerd door?Doortrappen Landsmeer?in samenwerking met gemeente Landsmeer, SamenMeer en The Cool Biking Company. 

Veiliger fietsen tot je honderdstee, dat is het motto van het initiatief Doortrappen dat opgezet werd door het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Je kunt bij Doortrappen terecht voor tips om veiliger te fietsen, leuke fietsverhalen, oefeningen om FietsFit te worden en nog veel meer. Bekijk bijvoorbeeld video’s over verschillende soorten versnellingen of gebruik de Keuzewijzer Fiets om uit te vinden welke fiets het beste bij jou past. Ook organiseert Doortrappen evenementen en fietsgroepen voor fietsliefhebbers die liever samen op de pedalen staan.