Gratis fietshelm voor Doortrappers in Landsmeer

Algemeen
Op de foto wethouder Marion Breij en René van Dongen van The Coolbiking Company.
Op de foto wethouder Marion Breij en René van Dongen van The Coolbiking Company. (Foto: Ria de Boer)

Vollere fietspaden, elektrisch vervoer, gevaarlijke kruispunten… Het is oppassen geblazen in het verkeer de laatste jaren. Des te belangrijk om veilig op de fiets te stappen, dus! De fietshelm is een van de belangrijkste beschermingsmiddelen in het verkeer. Hij beschermt je hersenen: een onmisbaar en onvervangbaar orgaan dat alles in ons lichaam aanstuurt. Met een fietshelm verklein je de kans op hersenletsel door een verkeersongeluk met meer dan zestig procent. 

LANDSMEER - Vorige week zijn veel Doortrappers in Landsmeer weer blij gemaakt en gestimuleerd om nog veiliger op de fiets te stappen. Een marktkraam was uitgerust met meer dan tweehonderd fietshelmen en alle zestigplussers die daar gebruik van wilde maken ontvingen na het doen van een fietsquiz een helm ter waarde van € 50,00 cadeau. De actie werd mede mogelijk gemaakt door de Vervoerregio Amsterdam, gemeente Landsmeer en The Coolbiking Company. Op de foto wethouder Marion Breij en René van Dongen van The Coolbiking Company. 

Waarom een fietshelm?

Cursus ‘Stevig op de Pedalen” 

Dit najaar organiseert SamenMeer Landsmeer samen met Doortrappen de cursus ‘Stevig op de Pedalen, een praktische instructie voor veilig fietsen tot je honderdste. Het voorkomen van fietsongevallen, eigen kracht, oefeningen om fit op de fiets te blijven en tips over wat te doen als men toch gevallen is staan centraal. Senioren worden zich bewust van wat er kan veranderen als je ouder wordt, wat je zelf kunt doen om veiliger te fietsen en hoe je goed voorbereid op weg gaat. Deze bijeenkomst is voor senioren die zo lang mogelijk wil blijven fietsen, individueel of met een fietsgroepje. De cursus bestaat uit één ochtend of middag van drie uur. Er zitten geen kosten aan verbonden. Doortrappers uit Landsmeer kunnen zich alvast opgeven door contact op te nemen met SamenMeer Landsmeer. Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar.