Harry Slinger, Marjolijn Touw en Rob van de Meeberg in kerstmusical in Het Zonnehuis

Cultuur
Gastvrouw Rosa Mee, de Kerstman, Willy Alberti en Tante Leen.
Gastvrouw Rosa Mee, de Kerstman, Willy Alberti en Tante Leen. (Foto: Nederlied)

TUINDORP OOSTZAAN - Harry Slinger als Willy Alberti, Marjolijn Touw als Tante Leen en Rob van de Meeberg als Johnny Jordaan en verwarde (Kerst)man. Ze staan van 21 tot en met 26 december samen op de planken in Het Zonnehuis in een compleet nieuwe kerstmusical, ‘Als de Kerstman komt in de Jordaan’. Samen met actrice/zangeres Rosa Mee en cabaretier/zanger Evert de Vries brengen zij een muzikale kerstshow, begeleid door Bert Stoots (piano) en René Trok (accordeon).

Tante Leen en Willy Alberti worden door gastvrouw Rosa Mee ontvangen voor de kerstshow. Samen wachten zij op de Kerstman, die heeft toegezegd de show te komen opvrolijken. Maar waar blijft hij toch? In afwachting van zijn komst beginnen zij al vast met het zingen van kerstliedjes. Ook Johnny Jordaan is erbij. Gelukkig, hij komt toch nog opdagen! Maar wat is er met hem gebeurd? Hij ziet er niet uit! Toch geen ongeluk met zijn slee? En waar zijn de rendieren? En nog veel erger: hij weet niet meer wie hij is. Iedereen is behulpzaam en probeert hem met kerstliedjes en verhalen weer de oude te laten zijn.

Vorig jaar zat corona de voorstellingen in de weg. Dit jaar zijn de vooruitzichten gunstig en kan het publiek genieten van een vernieuwde versie. Dit keer niet alleen met Tante Leen, Willy Alberti en de bekoorlijke gastvrouw Rosa Mee, maar dus ook met Johnny Jordaan. Bovendien is er een bekwame toneelmeester toegevoegd die alles in goede banen zal leiden. 

‘Als de Kerstman komt in de Jordaan’ wordt een feestelijke voorstelling, met beroemde (kerst)liedjes en met verrassende nieuwe wendingen. Zal de Kerstman weer de oude worden? Het publiek is van harte uitgenodigd om mee te zingen en de Kerstman zijn geheugen terug te geven.

Informatie en kaartverkoop: www.nederlied.nl

Marjolijn Touw als Tante Leen.
Harry Slinger als Willy Alberti.