Samen aan tafel voor de iftar

Algemeen
Ruim tachtig mensen schoven aan.
Ruim tachtig mensen schoven aan. (Foto: Aad Bakker)

LANDSMEER - Een grote groep Landsmeerder schoof afgelopen zaterdag in Het Kruispunt aan voor de iftar, de maaltijd die na zonsondergang wordt gegeten tijdens de ramadan.

Ramadan wordt door de moslims gezien als een uitgangspunt voor een nieuw leven. Het is het idee om te groeien als moslim en dit ook vast te houden. Veel mensen denken dat het een maand is van stoppen met eten en drinken, wat gepaard gaat met vermoeidheid, maar het gaat toch wel om ‘mooie’ vermoeidheid, waarbij de moslims echt een gevoel van voldoening ervaren.

Het vasten werd zaterdag om 19.04 doorbroken; rond vier uur ‘s ochtend was er voor het laatst gegeten en gedronken. Voor de eerste keer deden er ook moslimgezinnen uit Turkije mee. Dat ging goed samen met de Syrische families, die hier al voor de vierde maal voor de gasten kookten en bakten. Er kwamen overheerlijke gerechten op tafel te staan, zoals linzensoep, gebraden kip, diverse rijstgerechten, couscous en een heerlijke zoet dessert.

Vrijwilligster Joke Grevenstuk is nog op zoek naar een gasfornuis en kasten of een stelling voor in een bijkeuken en een vrouwelijke taalcoach. Tel. 020-4821181.