Zondagconcert met vermaarde pianiste Ekaterina Litvintseva

Cultuur
De vermaarde pianiste.
De vermaarde pianiste. (Foto: Aangeleverd)

LANDSMEER - Het is de Stichting Zondagconcerten Landsmeer gelukt een concert met de vermaarde pianiste Ekaterina Litvintseva te organiseren op zondag 2 april om 14.00 uur. Zij speelt in plaats van Willem Brons, die helaas verhinderd is. 

Het is echt bijzonder dat Ekaterina als soliste met een middagvullend programma in Landsmeer wil optreden. Zij heeft een uitgebreide staat van dienst, niet alleen als soliste, maar ook in samenspel met de grote orkesten wereldwijd. Het was al mogelijk geweest met haar kennis te maken als lid van het Trio RoVerde bij het gratis concert dat op 23 november in het Dorpshuis het Wapen van Landsmeer werd gegeven.

Op 2 april speelt zij werken van Franz Schubert (’Drei Klavierstücke’), Ludwig van Beethoven (’Sonata no 30’), Claude Debussy (’Estampes’) en Sergej Rachmaninoff (’2de Sonate’).

De stukken van Schubert en Debussy zijn wat korter en de twee andere werken (van Beethoven en Rachmaninoff) zijn iets langer. Men kan verwachten dat het optreden van Ekaterina - zoals steeds het geval is bij de zondagmiddagconcerten - een mooi muzikaal evenement in het Wapen zal worden.

Voor € 15,00 (graag contant) zijn kaarten te koop bij Bruna Landsmeer (Nieuwe Gouw 24-26), in het Dorpshuis het Wapen van Landsmeer of aan de zaal.

Reserveren kan via zondagconcerten.landsmeer@gmail.

Vier beroemde componisten komen voorbij.