Fiets Festival in Landsmeer voor jong en oud

Nieuws
De fiets staat op 8 september centraal in Landsmeer.
De fiets staat op 8 september centraal in Landsmeer. (Foto: Pixabay)

LANDSMEER - Samen met je opa in een vrachtwagen klimmen om de dode hoek te spotten. Of je oma uitdagen met het fietsparcours op het verkeersplein. Het kan allemaal tijdens het Fiets Festival van Doortrappen op woensdagmiddag 8 september. Grootouders en kleinkinderen zijn deze dag uitgenodigd voor een gezellige middag op en rond het Raadhuisplein die in het teken staat van fietsen en fietsveiligheid. 

Van fietsquiz tot verkeersplein

Zowel kinderen als ouderen zijn kwetsbaar in het verkeer. Daarom organiseert Doortrappen samen met gemeente Landsmeer, Veilig Verkeer Nederland, The Coolbiking Company en SamenMeer het Fiets Festival. Rondom het gemeentehuis zijn er op woensdag 8 september verschillende activiteiten te volgen, waarbij grootouders en kleinkinderen het tegen elkaar of juist tegen anderen kunnen opnemen. Wie is er het beste op de hoogte van verkeersveiligheid?

Test je behendigheid op het verkeersplein. Neem het samen met je opa/oma of kleinkind op tegen een ander team met de fietsquiz. Breng je fiets langs bij de fietsenmaker voor een check. En klim in de vrachtwagen om zelf de dode hoek te spotten. Haal je alle activiteiten? Dan ontvang je een heus certificaat!

Verkeersveiligheid

Tijdens het FietsFestival leren kinderen en ouderen op een leuke manier, veilig met verschillende verkeerssituaties om te gaan. Ook leren zij wat ze kunnen doen aan hun eigen gedrag of door aanpassingen aan de fiets om veilig te (blijven) fietsen. Natuurlijk staat de middag ook in het teken van gezelligheid. Want fietsen moet vooral leuk zijn, en blijven! 

De dag is bedoeld voor opa’s, oma’s (65+) en kleinkinderen, maar kinderen kunnen ook een oudere buurman, oom, tante of andere bekende meenemen.

Kom je ook?

Woensdag 8 september ben je welkom tussen 14.00 en 17.00 uur op en rond het Raadhuisplein in Landsmeer. Kom ergens tussen die tijden gezellig langs, maar meld jezelf vooraf wel aan door een mailtje met daarin ‘FietsFestival Landsmeer’, je naam of namen en de leeftijd(en) te sturen naar doortrappenregioamsterdam@gmail.com.

Doortrappen tot je 100ste 

Fietsen is een fijne manier om in beweging te blijven. Bovendien blijven ouderen mede door te fietsen langer gezond, sociaal en zelfredzaam. Ze fietsen dan ook graag, en willen graag blijven fietsen, maar zijn ook kwetsbaar in het verkeer. Het programma Doortrappen heeft de ambitie dat ouderen zo lang mogelijk veilig blijven fietsen. Doortrappen motiveert ouderen om zelf maatregelen te nemen om veilig te blijven fietsen. Dit doen zij met behulp van praktische fietstips, fijne oefeningen om soepel te blijven en leuke activiteiten.

Vervoerregio Amsterdam

Het programma Doortrappen is een landelijk initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Doortrappen wordt in opdracht van Vervoerregio Amsterdam en gemeente Amsterdam regionaal uitgevoerd met medewerking van lokale partners.