Speuren naar waterleven met IVN-Twiske

Nieuws
Ontdekken wat er in de slootjes leeft. (Foto: aangeleverd)
Ontdekken wat er in de slootjes leeft. (Foto: aangeleverd) rodi.nl

LANSMEER - IVN-Twiske doet zondag 10 juni mee aan de nationale slootjesdagen. Wat leeft er in de slootjes om zorgboerderij De Marsen in Het Twiske? Kinderen van 4 tot 11 jaar kunnen dat van 10.00 tot 12.00 uur óf van 13.00 tot 15.00 uur ontdekken.
Na een gezamenlijke start bij de boerenhuiskamer onder leiding van André de Graaf, gaan de kinderen met schepnetten en bakken op pad. Ze leren hoe je het beste met een schepnet kunt scheppen om zoveel mogelijk diertjes te vangen. De vangst wordt in een van de bakken met water gedaan. En dan...begint het echte ontdekken! De zoekkaart waterdiertjes kan daarbij helpen. IVN-Twiske zorgt voor alle materialen, maar een eigen schepnet meenemen mag ook. Vanwege de veiligheid is de aanwezigheid van ouders gewenst. De Twiskespeurders die vaker meedoen, kunnen hun map meenemen.
Locatie: Zorgboerderij De Marsen, Pikpotweg 1 in Landsmeer. De organisatie geeft als tip mee om laarzen aan te trekken. Kosten voor de kinderen: 1,50 euro voor IVN-leden, 2,50 euro voor niet leden. Ouders gratis. Aanmelden kan tot 8 juni via gendhoven@chello.nl en geef daarbij de keuze voor ochtend of middag door.

Ontdekken wat er in de slootjes leeft. (Foto: aangeleverd)