Vijftien jaar WelzijnWonenPlus

Nieuws
Pam Kaaij kreeg bloemen en deelde zelf het eerste exemplaar van het jubileumboekje uit.
Pam Kaaij kreeg bloemen en deelde zelf het eerste exemplaar van het jubileumboekje uit. (Foto: Rodi Media/MvS)

LANDSMEER - De zaal van Dorpshuis Het Wapen van Landsmeer was afgelopen vrijdagmiddag helemaal ingericht voor een bijzonder festijn: de viering van het derde lustrum van WelzijnWonenPlus. Gezeten aan tafel genoten vrijwilligers en deelnemers van een gezellig programma. De bijeenkomst kreeg extra cachet met de komst van wethouder Jacobien van Boeijen. Zij hield een toespraak en zette consulent Pam Kaaij in het zonnetje.

door Marcel van Stigt

Pam Kaaij is al vanaf het begin bij WelzijnWonenPlus betrokken. Ze wordt door zowel haar eigen organisatie als door de gemeente Landsmeer gewaardeerd vanwege haar bijzondere pro-actieve karakter en organisatorische vaardigheden. Moet er iets worden geregeld of gecoördineerd? Pam Kaaij neemt het direct op zich en niemand heeft er verder omkijken naar. De waardering voor haar werd onderstreept met mooie woorden van Jacobien van Boeijen en een fleurig boeket.

De wethouder ging evenmin met lege handen naar het gemeentehuis. Als eerste ontving zij uit handen van Pam Kaaij een speciaal voor de lustrumviering vervaardigd boekwerkje. Daarin worden het ontstaan en groei van deze dienstverlenende instantie geschetst.

In 2007 is het allemaal begonnen toen WonenPlus zich vestigde op de benedenverdieping van een woonhuis aan de Sportlaan. Een ruimte die al snel te klein werd. De administratie en vrijwilligers waren er gehuisvest en daarnaast liepen bezoekers met grote regelmaat binnen. WonenPlus verhuisde naar de pastorie van de kerk tegenover het gemeentehuis. Wat ruimte betreft ideaal, maar wel koud omdat de kachel het nog weleens liet afweten. 

Behalve het adres veranderde de naam. Eerst werd het Regionale Stichting WonenPlus (RSWP) en daarna, vanaf 2021, WelzijnWonenPlus. Deze naam dekt beter de lading.

De diensten die werden geleverd waren aanvankelijk vooral praktisch gericht, in en om het huis. Daar zijn diensten op sociaal gebied aan toegevoegd. Denk daarbij aan de Telefooncirkel, Samenkracht, Maatjesproject, de cursus Creatief Leven, Samen Eten en gezellige middagen. En gezellige middagen, daar was de viering van het derde lustrum er één van.