Hennepkwekerij in Landsmeer aangetroffen

Nieuws
Afbeelding
(Foto: Pixabay)

LANDSMEER - Bij een politiecontrole is vanochtend in een woning in Landsmeer een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. Dit is gebeurd naar aanleiding van een melding. De kwekerij zal worden vernietigd. De politie doet verder onderzoek. 

Burgemeester Léon de Lange: “Door een snelle en succesvolle samenwerking met de politie hebben wij de hennepkwekerij op kunnen rollen. Hennepkwekerijen brengen voor de omwonenden grote risico’s met zich mee. Ik wil u daarom op het hart drukken te allen tijde (anoniem) melding te maken, wanneer u vermoedt dat zich in onze gemeente een hennepkwekerij bevindt.” 

Een hennepkwekerij kan voor omwonenden gevaar met zich meebrengen, zoals brand- en ontploffingsgevaar door mogelijke kortsluiting, oververhitting of lekkage. Daarom is het belangrijk om de signalen van een hennepkwekerij te herkennen. Vaak is er een sterke (hennep)geur en is er constant zoemend of ronkend geluid van een luchtafzuiging te horen. 

Mogelijk een hennepkwekerij in de buurt? Neem contact op met de politie via telefoonnummer 0900-8844 of bel anoniem 0800-7000.