D66 Landsmeer gaat voor stabiel en betrouwbaar bestuur

Nieuws
Mandy Elfferich heeft goede hoop.
Mandy Elfferich heeft goede hoop. (Archieffoto Rodi Media/MvS)

LANDSMEER - Na een rumoerige week, waarin de bestuurlijke chaos nog groter is geworden dan die al was, heeft D66 Landsmeer de stand van zaken opgemaakt. De partij gaat zich inzetten om tot een stabiele meerderheidscoalitie te komen en nodigen de Landsmeerse VVD, GroenLinks, PvdA en CDA uit om daarover met elkaar in gesprek te gaan.

Fractievoorzitter Mandy Elfferich: “Ik heb goede hoop dat we met deze partijen een stabiele coalitie kunnen vormen waarin we met onderling respect samenwerken op basis van vertrouwen en integriteit. Inhoudelijke verschillen mogen er zijn. Sterker nog, die moeten er zijn. Het uitgangspunt is immers altijd hetzelfde: een gemeente die een fijne en gezonde leefomgeving biedt voor al haar inwoners. Dat bereik je alleen maar met een brede vertegenwoordiging.”

De insteek van D66 Landsmeer is gericht op samenwerking. Daarom zal het verdere proces in overleg met de andere partijen worden bepaald. Het streven is wel om op korte termijn tot overeenstemming te komen. De inwoners hebben volgens D66 immers recht op een stabiel en betrouwbaar bestuur, dat snel aan de slag kan.