Landelijke Opschoondag: samen gezorgd voor een schoner Landsmeer

Nieuws
Veel Landsmeerders kwamen in actie.
Veel Landsmeerders kwamen in actie. (Foto: Aangeleverd)

LANDSMEER - Organisatoren en deelnemers kijken terug op een geslaagde Opschoondag.  

Als afsluiting van de sponsoractie van Jumbo verzamelden zich op de mooie, zonnige zaterdagochtend circa honderd deelnemers al vroeg bij Speeltuinvereniging Jonge Kracht. Na een bakje koffie of thee gingen de groepjes, waaronder veel kinderen, gewapend met grijper, ring, vuilniszak en een goed humeur op pad. De oogst was - helaas - weer enorm, maar het afval is van straat en uit de natuur. Samen hebben ze weer gezorgd voor een schoner Landsmeer.

Rond 11.30 uur was iedereen terug bij de Jumbo en werd er onder het genot van een broodje nagepraat over het resultaat en de vondsten van die ochtend. 

Na een oproep van wethouder Van Boeijen hebben twaalf verenigingen een grijper en ring meegenomen. Hiermee kunnen zij hun eigen terrein en omgeving schoonhouden. Landsmeer Schoon dankt alle deelnemers, Jumbo, speeltuinvereniging Jonge Kracht en gemeente voor de fantastische inzet, samenwerking en ondersteuning.

Ook een keer mee schoonwandelen? De volgende keer is zaterdag 22 april. Houd berichtgeving in het Kompas in de gaten of volg Landsmeer Schoon op Facebook.

De gemeente wil de groep mensen die zwerfafval (en vooral plastic) opruimt graag motiveren en stimuleren. Ze stelt hulpmiddelen beschikbaar: grijpers, ringen en vuilniszakken. Het is mogelijk om deze tijdens openingsuren van de receptie op te halen en kort of langdurig in bruikleen te nemen. Vooraf melden is niet nodig, tenzij het om grote aantallen gaat. In dat geval moet er een formulier worden ingevuld. 

Na afloop napraten.