Burgemeester bezoekt Buurtkamer Kadoelen

Nieuws
Een hartelijke ontvangst.
Een hartelijke ontvangst. (Foto: Stadsdeel Amsterdam-Noord)

KADOELEN - Buurtkamer Kadoelen ontving afgelopen vrijdag burgemeester Femke Halsema. Tijdens haar tocht langs verschillende zelfbeheerbuurtkamers kwam ze even langs. Ook was Esther Lagendijk, stadsdeelbestuurder van Amsterdam-Noord, aanwezig.

Halsema werd ontvangen in de Buurttuin door Casper De Groot. De Buurttuin is klaar voor de opening op 20 april. Daarna kreeg de burgemeester een rondleiding in de Buurtkamer. Ze maakte kennis met de bezoekers van de woensdagochtendkoffiegroep en met cursisten en cursusleiders van de verschillende cursussen die in de Buurtkamer worden gegeven. Ze toonde zich geïnteresseerd in de diverse cursussen en activiteiten, zoals de bingoavond die door Marjan maandelijks wordt georganiseerd. Femke benadrukte nog hoe belangrijk Buurtkamers zijn in verband met het helpen opheffen van eenzaamheid bij de mensen uit de buurt. Na de lunch, klaargemaakt met de vrijwilligers, vertrok de burgemeester. 

Opschoondag

Zaterdag 18 maart was, in het kader van Landelijke Opschoondag, vanuit Buurtkamer Kadoelen een team samengesteld. Er zijn zesentwintig vuilniszakken vuil verzameld. De schoonmaakkids werden beloond met een Kadoelen goodiebag. De actie is zeker voor herhaling vatbaar. 

Zwoele muziek

Zondag 19 maart speelde de band Horaki onder leiding van Heleen Egberts swingende, melancholieke en zwoele wereldmuziek. Alles met een eigen, herkenbare Horaki-sound. De opkomst was geweldig, de mensen hebben genoten onder het genot van een drankje. Ook gingen de beentjes nog van de vloer. 

Bezoek aan de buurttuin.