St. Augustinus strandt in schoolvoetbalfinales

Nieuws
Groepsfoto tijdens schoolvoetbalfinale. V.l.n.r. Rocky, Milad, Jip, Milan, Jordan, Fedde, Berend, Simon, Hugo, Lucas, Thijs en Maxim.
Groepsfoto tijdens schoolvoetbalfinale. V.l.n.r. Rocky, Milad, Jip, Milan, Jordan, Fedde, Berend, Simon, Hugo, Lucas, Thijs en Maxim. (Foto: Danny Jongejeugd)

LANDSMEER - Afgelopen woensdag speelden de jongens uit groep 8 van de Landsmeerse basisschool St. Augustinus in het verre Den Helder de finales van het Noord-Hollandse schoolvoetbaltoernooi. Het team plaatste zich voor deze finale nadat ze op 19 april in de regiofinales de schoolfinalisten uit Oostzaan en Zaandam versloegen. Eerder werden zij op 14 april al – voor de tweede keer op rij – dorpskampioen.

In Den Helder traden naast zestien jongensteams uit de leeftijdscategorie groep 7/8, eenzelfde aantal schoolvoetbalteams aan in de categorie meiden groep 7/8. Op het terrein van F.C Den Helder werden 10 mei maar liefst achtentachtig wedstijden gespeeld. Het team van de St. Augustinus speelde in 2022 ook al de finales in Den Helder, maar toen waren de tegenstanders nog een maatje te groot.

Dit jaar begonnen Lucas van Tienen, Simon Jongejeugd, Berend de Koning, Thijs de Koning, Fedde de Graaf, Maxim Reusch, Jordan Pichel, Jip Terrier, Milan Kuiper, Milad Masroor en Rocky Kijl super gemotiveerd tegen de Anne Frank school uit Heemskerk. Helaas moest Hugo de Lange, die vanwege een gebroken pols niet kon spelen, toe zien hoe zijn klasgenoten met 2-0 verloren.

Ondanks alle enthousiaste meegereisde toeschouwers uit Landsmeer én het trainerstrio Barry Reusch, Angelo Kuiper en Danny Jongejeugd, is het de jongens niet gelukt de poulefase door te komen. Of het kwam door de oprukkende zeemist, of door de individuele klasse van de tegenstanders, daar zullen we helaas nooit achterkomen. Meer zat er helaas niet in voor het fanatiek spelende team uit Landsmeer. Barry Reusch, die al een rijke trainerscarrière heeft opgebouwd, zei het meteen al toen het veld in nevelen gehuld werd: “Ik heb nog nooit een wedstrijd gewonnen met zeemist”.

In de troostfinales werd nog wel gewonnen van de Optimist. Het team uit Den Helder werd met 3-1 verslagen. Invaller Rocky Kijl nam twee goals voor zijn rekening.

Uiteindelijk werden de jongens van het Spectrum uit Hoorn eerste van het toernooi. Zij reizen samen met de nummer 2, de Vlindertuin uit Heerhugowaard, in juni af naar Zeist, waar de landelijke schoolfinales plaatsvinden.

Ook volgend jaar wordt er door een groep enthousiaste vrijwilligers schoolvoetbaltoernooi georganiseerd bij IVV. Naast de sportieve rivaliteit tussen de scholen in Landsmeer, biedt het toernooi kinderen die nog niet op voetbal zitten de kans kennis te maken met de sport. Dit jaar heeft dat er toe geleid dat er hoogstwaarschijnlijk een of twee nieuwe meidenteams gaan spelen voor de Landsmeerse voetbalclub.

Danny Jongejeugd