Zilveren Zwaan voor Peter Roest

Nieuws
Wethouder Niels Bonenkamp reikte de Zilveren Zwaan uit.
Wethouder Niels Bonenkamp reikte de Zilveren Zwaan uit. (Foto: Rudolf Reeker)

LANDSMEER - Tijdens de algemene ledenvergadering van Huurdersvereniging Landsmeer (HVL) is Peter Roest, bij zijn afscheid als voorzitter, gedecoreerd met de Zilveren Zwaan. Deze gemeentelijke blijk van waardering is hem opgespeld door wethouder Niels Bonenkamp.

De Huurdersvereniging Landsmeer bestaat dertig jaar en daarop werd onder het genot van koffie met gebak op teruggeblikt. Het was een periode met veel ups en downs.

In 1992 heeft een aantal Landsmeerders het idee opgevat om voor de belangen van huurders een vereniging op te richten. Dit naar aanleiding van een politiek besluit om (gemeentelijke) woningbedrijven te privatiseren. Er bestonden al bewonerscommissies, maar die ontstonden spontaan als er door de verhuurder aan de complexen gewerkt moest worden. Eenmaal klaar met het project vielen de commissies in slaap en ging ieder zijns weegs.

De betrokkenen wilden iets blijvends oprichten Zo de HVL ontstaan en is het niet toevallig dat een van de bestuursleden hier nog steeds aanwezig is en tot op de dag van vandaag nog actief deelneemt aan het bestuur, door de jaren heen in verschillende functies, en de laatste jaren weer als voorzitter: Peter Roest.

De overige leden van het bestuur vonden het een mooi moment om Peter Roest voor te dragen voor de titel ‘Ereburger van Landsmeer’, hem te decoreren met de Zilveren Zwaan en die te laten opspelden door wethouder Niels Bonenkamp. Ze willen hiermee hun waardering laten blijken voor al die jaren van betrokkenheid en passie om voor de huurders in Landsmeer in de bres te springen en voor hun belangen te strijden. 

Peter Roest had al aangegeven om de voorzittershamer tijdens de vergadering over te dragen aan een opvolger. Het bestuur heeft een goede kandidaat gevonden in de persoon van Ferry Soffner. Zelf blijft Roest meedraaien als bestuurslid om de huidige ervaren en onervaren bestuursleden bij te staan.