Help de natuur op het Ratteneiland

Nieuws
Vrijwilligers gezocht.
Vrijwilligers gezocht. (Foto: aangeleverd)

LANDSMEER - Op iedere eerste zaterdag van de maand, kunnen de handen uit de mouwen worden gestoken met een werkdag op het Ratteneiland. De eerstvolgende werkdag is op 2 december. Hier aan de rand van het Sportpark in Landsmeer, ligt een moerassig rietveld, echt een stukje oer-Hollands landschap. Je treft er bloemrijk veenmosrietland, nat berken/elzenbroekbos en een prachtige amfibieënpoel aan. Het bos deel is rijk aan oude Koningsvarens. Veel mensen maken vaak een ommetje via het knuppelpad en genieten dan van de pure natuur.

Help de natuur op het Ratteneiland

Om dit gebied zo mooi te houden wordt door de vrijwilligers gewerkt om het gebied drassig te houden. Onder andere door het wegsteken van jonge boompjes, die anders de grond te droog maken. Ook kinderen kunnen hierbij goed meehelpen. En voor wie wat steviger werk wil doen zijn er nog genoeg boompjes, die uit de grond gestoken moeten worden.

Er wordt gewerkt tot ongeveer 13.00 met een pauze halverwege, en voor koffie, thee, vruchtensap en koek wordt gezorgd. Handschoenen en gereedschap staan klaar. Trek wel laarzen en werkkleding aan, want dat werkt een stuk plezieriger.