Gemeente Landsmeer stimuleert isolatie van woningen

Nieuws
Alle woningen komen in aanmerking.
Alle woningen komen in aanmerking. (Foto: Rodi Media/MvS)

LANDSMEER - De gemeente Landsmeer wil zoveel mogelijk inwoners stimuleren om hun woning te isoleren. Dit zal inwoners helpen om energie te besparen en zo minder afhankelijk te zijn van fossiele brandstoffen. De gemeente start daarom een isolatieproject en verstrekt subsidies aan woningeneigenaren. Bewoners met een eigen woning die hier gebruik van willen maken, kunnen zich aanmelden.

Jacobien van Boeijen, wethouder duurzaamheid: “We zijn als gemeente blij dat we met deze actie onze inwoners een steuntje in de rug kunnen geven bij het verduurzamen van hun woning. Het isoleren van een woning gaat ontzettend helpen in het omlaag brengen van de energierekening, omdat u minder warmte verliest in de winter. U bespaart ieder jaar honderden euro’s. En u draagt bij aan een duurzamere gemeente.”

Wat houdt het isolatieproject in?

De gemeente biedt een deel van haar inwoners een subsidie van €1460 aan om hun woning te isoleren. Hiermee kunnen zij hun vloer, bodem of binnenkant van hun dak isoleren of verouderd glas vervangen. Zij kunnen ervoor kiezen om ontzorgd te worden door een collectieve inkoopactie, waarbij een isolatiebedrijf komt kijken welke isolatie mogelijk is en een offerte maakt. Zodra de woningeigenaar akkoord gaat met de offerte, plaatst het bedrijf de isolatie. Een inwoner kan onder voorwaarde er ook voor kiezen om zelf een bedrijf te selecteren of helemaal zelf aan het werk te gaan. De subsidie wordt verrekend en als woningeigenaar betaal je alleen het restbedrag. Bovenop de gemeentelijke subsidie kunnen inwoners ook de landelijke ISDE-subsidie aanvragen via RVO.

Wie komt in aanmerking en hoe werkt het?

De subsidie is beschikbaar voor eigenaren van een woning in de gemeente Landsmeer met energielabel D, E, F of G of een woning in vergelijkbare (energetische) staat. Daarnaast dient de WOZ-waarde van deze woning in 2022 lager te zijn dan €562.000. Woningeigenaren vinden alle informatie op de site van Duurzaam Bouwloket. Hier kunnen zij zich aanmelden. Bij de aanmelding horen zij definitief of ze in aanmerking komen voor de isolatiesubsidie.

Hulp nodig?

Voor inwoners die graag hulp willen bij het aanvragen van de isolatiesubsidie, staan er energiecoaches klaar. Meer informatie staat op de website van WelzijnWonenPlus. Bellen kan ook via 020-482 26 05 (bereikbaar maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 9.30-12.30 uur). Meer informatie staat op www.landsmeer.nl/nieuws. Dit project wordt mede gefinancierd door Provincie Noord-Holland.