Vaartochten naar de eerste weidevogels in het Ilperveld

Nieuws

LANDSMEER - De eerste vaartochten naar de eerste weidevogels in natuurgebied Ilperveld worden zondag 3 en zondag 10 april van 13.30 tot 15.30 uur gehouden. De zachte winter is voorbij dus zijn overal de kieviten, grutto’s, scholeksters, tureluurtjes en nog veel meer moois te zien.
De mannetjes baltsen en wiekelen door de lucht als volleerde circusacrobaten zonder vangnet. Allemaal om de vrouwtjes te verleiden en hen uit te kiezen om te paren en nestelen. Hoor hoe de grutto’s hun eigen naam roepen. De kieviten buitelen in de mooie luchten van het Ilperveld. Vanaf het water zijn ze het allerbeste te zien. De schippers en gidsen laten de beste plekjes zien en kunnen er alles over vertellen. Mogelijk gaat men tijdens deze vaartocht ook aan land op een van de honderden eilandjes die het Ilperveld rijk is.
Zin om mee te gaan? Een plek reserveren kan via www.gaatumee.nl. Kosten 15 euro en 10 euro voor kinderen tot 12 jaar. De kosten voor Beschermers zijn 10 euro en 7,50 euro voor hun kinderen tot 12 jaar. Verzamelen: bij de parkeerplaats van natuurgebied Ilperveld, Kanaaldijk 32A in Landsmeer.