Muzieklessen terug op basisscholen in Landsmeer

Nieuws

LANDSMEER - De Sint Augustinus school mocht het spits afbijten en deed vorige week dinsdag de aftrap voor de start van muzieklessen op hun school. Het was 11 jaar geleden dat de laatste muzieklessen gegeven waren en dus reden voor een klein feestje op het schoolplein. Dat gebeurde ’s morgens al om half negen. Het schoolplein stond vol met ouders en alle kinderen wachtten gespannen op het moment dat zij moesten optreden.
Al direct na de vakantie was de muziekdocente begonnen met het instuderen van een rap, speciaal voor deze gelegenheid. Maar eerst moest natuurlijk de officiële opening plaatsvinden. De nieuwe directeur Alice Jorigas verzocht de wethouder van onderwijs, Richard Quakernaat, de inleiding daarvan te doen. Hij memoreerde dat anderhalf jaar geleden het initiatief voor dit plan is ontstaan bij de Rotary Club Amsterdam-Landsmeer. Zij wilden de muzieklessen terugbrengen op alle basisscholen in Landsmeer.
Toen het harmonieorkest Amicitia hoorde van dit plan meldden zij zich al heel snel en wilden graag mee doen. Een gesprek met de gemeente die ook enthousiast was gaf voldoende vertrouwen voor de haalbaarheid en een serieus plan van aanpak werd opgezet. Resultaat van dit alles is dat er de komende drie schooljaren op alle zes de basisscholen van Landsmeer muzieklessen gegeven gaan worden aan groep 1 tot en met 8.
Alice Jorigas nam na de uitleg van de wethouder de schaar ter hand, knipte het lint door en verklaarde daarmee de muzieklessen voor gestart op de Sint Augustinus. Elke school heeft zijn aftrap op een andere dag en elke rap is afgestemd op hun eigen school. Deze week is er nog een aantal en maandag 26 september volgt de aftrap op de Montessori als laatste. Wanneer u kinderen dus nu zingend door de straat hoort gaan dan weet u hoe dat komt!