Mangrove vaartocht in het Ilperveld

Nieuws

Landsmeer - In het Ilperveld, het veenweidegebied van Landschap Noord Holland wordt zondag 7 juni een vaartocht gehouden. De tocht voert door het Ilperveld met zijn honderden eilandjes.Genieten van het weidse landschap, de vergezichten en de verhalen van de gids. De tocht duurt van 13.30 tot 15.30 uur.
De schipper gaat deze keer naar een geheel ander stukje van het gebied: bos en bosjes. Sommige eilandjes zijn dicht begroeid met berkenbomen, die tot in het water staan. De Nederlandse variant op een mangrovebos. De sfeer is hier anders. Het is er stil, soms een beetje mysterieus. De gids vertelt hoe in korte tijd zo’n bos kan ontstaan en wat de gevolgen zijn voor flora en fauna.
Zin om mee te gaan? Aanmelden is noodzakelijk en kan via www.gaatumee.nl. Kosten 12 euro en 7,50 euro voor kinderen tot 12 jaar. De kosten voor beschermers zijn 8 euro en 5 euro voor kinderen tot 12 jaar. Verzamelen: Kanaaldijk 32A, 1121NX Landsmeer bij het bezoekerscentrum. Voor de routebeschrijving: www.ilperveld.nl.