Met korting naar World of Dinos

Partnerbijdrage
Levensgrote, bewegende dino's...
Levensgrote, bewegende dino's... (Foto: Aangeleverd)

AMSTERDAM-NOORD - Levensgrote en bewegende dinosaurussen veroveren Amsterdam. Samen vormen ze tot en met 27 februari World of Dinos, de grootste reizende Dino Expo van Europa. De attractie is eindelijk weer open, compleet vernieuwd en geschikt voor de hele familie. Interactieve elementen combineren de tentoonstelling met realistische dinomodellen en een grote ‘kidszone’. Bezoekers stappen letterlijk een andere wereld in. De expo omvat meer dan 5.000 vierkante meter, is veilig en voldoet aan alle eisen van het RIVM en de overheid. World of Dinos is tot en met de voorjaarsvakantie te zien in de Kromhouthal in Amsterdam. Koop via Rodi Media kaarten met korting.

World of Dinos laat alle bestaande expo’s achter zich. De omvang van de tentoonstelling is met 5.000 vierkante meter enorm en met geen enkele andere expo te vergelijken. In Nederland is de belangstelling voor dinosaurussen onder kinderen en hun ouders onverminderd groot. Daarom hebben de producenten de expo fors uitgebreid en nóg spectaculairder gemaakt. World of Dinos is onderverdeeld in werelddelen waar bezoekers oog in oog komen te staan met dinosaurussen die op ware grootte in op maat gemaakte decors tentoongesteld zijn. 

Niet alleen de omvang van de modellen is realistisch. Alle dino’s bewegen en maken geluid. Denk aan een brullende T-Rex en de razendsnelle, bewegende Velociraptor. Dit zorgt voor een intense bezoekerservaring die indruk maakt. Aan de creatie van de tentoonstelling is veel aandacht besteed door deskundigen. Alles klopt. Van de verhaallijn tot aan de effecten. 

Boeiend tot de laatste minuut

Een bezoek aan World of Dinos duurt gemiddeld anderhalf uur en boeit van de eerste tot de laatste minuut. Een geraffineerd lichtplan geeft de decors extra belevingswaarde. Hetzelfde geldt voor de geluidseffecten. De oppervlakte van de expo is immens. Voor de opbouw van World of Dinos zijn dan ook tien dagen nodig. Dertig technici transformeren de Kromhouthal – een voormalige scheepswerf in Amsterdam-Noord - naar een waar ‘jurassic Park’

Het is de eerste keer dat deze locatie voor een expo als deze wordt toegepast. Het gehele complex wordt bevolkt door immense dinosaurussen. De expo is educatief en geschikt voor alle leeftijden. Naast dinomodellen zijn er speurtochten, een bioscoop waar doorlopend documentaires getoond worden en bezoekers kunnen een ritje maken op een dino. Kinderen krijgen de mogelijkheid om zelf op zoek te gaan naar fossielen in opgravingen met zand. World of Dinos is het ultieme uitje voor zowel ouders als kinderen. Mis het niet! De kaartverkoop is gestart. 

Praktische informatie

World of Dinos Amsterdam: elk weekend geopend vanaf 10.00 uur en van 19 tot en met 27 februari, dagelijks (voorjaarsvakantie). De Kromhouthal, Gedempt Hamerkanaal 231, 1021 KP in       Amsterdam-Noord. Tickets & info uitsluitend online via www.worldofdinos.nl/rodi/. Een corona toegangsbewijs en mondkapje zijn verplicht vanaf dertien jaar. Zie ook www.coronacheck.nl.