Marlous Nieuwveen staat nog steeds aan het roer.
Marlous Nieuwveen staat nog steeds aan het roer. (Foto: Jasmijn de Wit)

Lions starten thuis tegen Martini Sparks

Sport

LANDSMEER - Het basketbalseizoen is van start gegaan. De dames van Landslake Lions spelen op zaterdag 9 oktober hun eerste thuiswedstrijd tegen het Groningse Martini Sparks.

Het is al weer een hele tijd geleden voor de dames, en iedereen hoopt dat nu wel een ‘gewoon’ seizoen tegemoet te kunnen zien. Aan het team en de staf zal het niet liggen: zij hebben hard getraind en zien er echt naar uit.

De club is blij dat Marlous Nieuwveen nog steeds aan het roer staat. Zij is er in geslaagd een team te creëren dat voor elkaar strijdt, en dat op en naast het veld goed interacteert. Ook is er meer ruimte gekomen voor de jeugdspeelsters. De gemiddelde leeftijd is daardoor fors gedaald. De uitdaging is door te gaan met het inpassen van jeugdspeelsters, en ook te blijven strijden voor de prijzen.

De weg naar de start van het seizoen was sportief gezien erg goed. Helaas zit er ook een financiële kant aan het spelen op het hoogste niveau. Achter de schermen zijn veel mensen bezig geweest voor het behoud van het team, dat ruim 25 jaar op dit Eredivisieniveau uitkomt. Het geeft de club een trots gevoel dat dit in Landsmeer gebeurt.

Naast een succesvolle Club van 100-actie, die met veel inzet van veel mensen tot stand is gekomen, en een Tientje voor een vriendje-actie daarnaast, zoekt de club nog wat extra steun. Dat kan in de vorm van het sponsoren van een reclamebord langs het veld en shirtsponsoring of hoofdsponsorschap. Alle tips zijn welkom. Stuur een mail naar hello@lionsbasketball.nl.

Wat het team het liefst wil is spelen voor publiek. Kom eens een avondje kijken, beleef het een keer, en maak ook kennis met de dames en de kantine na afloop. Ook de businessclub is weer opgestart en krijgt vorm. Ook vanuit dat oogpunt is er misschien een reden om te komen kijken.

Afbeelding
Landsmeerse wethouder Erik Heinrich houdt vast aan stringent financieel beleid Algemeen 2 aug, 08:48
Afbeelding
Nieuwe Ronde van Oostzaan Algemeen 1 aug, 13:20
Afbeelding
Column Marcel van Stigt: De kunst van het voordringen Algemeen 1 aug, 12:08
Afbeelding
Met Pauwke de Pauw op boerensafari Algemeen 1 aug, 10:33
Afbeelding
Leesclub Literatuur zoekt nieuwe leden Algemeen 1 aug, 10:21
Afbeelding
Dierenarts waarschuwt voor grasaren: ‘Kans op blijvend letsel bij honden’ Algemeen 28 jul, 16:24
Afbeelding
Nieuwe wethouder Jacobien van Boeijen: ‘Stappen zetten, dat is mijn drive’ Algemeen 25 jul, 13:27
Afbeelding
Slotakkoord Welcome to the Future Algemeen 25 jul, 08:56
Afbeelding
Wereldtitel voor De Eendracht Den Ilp Algemeen 25 jul, 08:51
Afbeelding
Column Marcel van Stigt: Beet! Algemeen 23 jul, 17:03
Afbeelding
Boerenverstand Partnerbijdrage 20 jul, 11:44
Afbeelding
Groot pleinfeest op OBS De Fuik Algemeen 19 jul, 13:27
Afbeelding
Nieuwe folderlijn gidst en verleidt bezoeker door Laag Holland Algemeen 19 jul, 12:27
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Landsmeer

Op Rodi Landsmeer volg je het laatste nieuws uit Landsmeer. Rodi Landsmeer informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Landsmeer

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Landsmeer in je mailbox.